Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Rýdzikové 'čipsy'

V čase keď nič nerastie okrem 'horkýň', tak je to náplasť na ubolenú hubársku dušu. Hodí sa biele vínko, ale s mierou.

Ingrediencie: rýdzik korenistý (Lactarius piperatus) - mladé klobúčiky, soľ, vegeta, olej

Popis prípravy: Mladé klobúčiky rýdzika korenistého umyjeme aspoň v troch vodách, obvaríme tak 15 min. v slanej vode. Necháme odtiecť, a vysušené vyprážame vo väčšom množstve oleja. Keď sú klobúčiky do ružovkasta, vyberieme z oleja a vyváľame vo vegete. Komu vadí mastné, môže ich pred vyváľaním osušiť v servítke.

voloďa

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 2.7.2011 21:28

vyskúšala som to dnes, je to naozaj dobré, vďaka za tip

Reagovať na správu

portret

R. 19.11.2016 09:29

ja mám mierne pozmenený recept, hoci v princípe ide o to isté. Rýdziky korenisté púšťajú mlieko, niektorým chutí, niektorým nie, aj v rodine to máme dvojako, preto pre tých, ktorí tú horkastú chuť až tak nemusia klobúčiky porežem- držia v celku, ale väčšia časť mlieka vytečie a tú zotriem. Hrubšie klobúčiky rozrežem na dve kolieska. Na panvici už mám roztopenú bravčovú masť, dosť hrubú vrstvu hladina asi 3-4mm, kvalitne posolená nech toľko nestrieka. Pražím do zlatista- podľa sily oleja tak 10 minút. Fajné chrumkavé, už len napepriť a chrumkať, chlieb vsiakne masť, takže je to akurát, pre tých, ktorí vyslovene majú radi tú horkú chuť sa nezbavujem mlieka a pečiem len do slabšieho zlatistého odtieňa, aby sa upiekli, ale ostali dostatočne horké.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.