Hríby v trojobale
V dobe hojnosti som použil hlavičky dubáčikov, kozákov a osikáčov. Inak sa dajú použiť aj hlavičky šampiňonov. Radšej menšie, aby sa dobre prepiekli.
Ingrediencie: Hlavičky kozákov, dubákov a osikáčov.
Vajíčka, múka, strúhanka, olej, soľ, zemiaky, kmín, petrželová vňať.
Tatarská omáčka.
Popis prípravy: Z hríbov zoberieme hlavičky, umyjeme vo vode a necháme otiecť.(Hrubšie hlavičky môžeme prekrojiť vodorovne aby sa dobre prepiekli). Potom ich posolíme a klasicky obalíme v trojobale ako rezne a pečieme do zlatista na oleji z oboch strán.
Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Pridáme kmín (Na začiatku varenia zemiakov).
Na tanier dáme pečené hríby, varené zemiaky posypeme nakrájanou petrželovou vňaťkou a pridáme tatarskú omáčku.
Dado240
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.