Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hríby v trojobale

V dobe hojnosti som použil hlavičky dubáčikov, kozákov a osikáčov. Inak sa dajú použiť aj hlavičky šampiňonov. Radšej menšie, aby sa dobre prepiekli.

Ingrediencie: Hlavičky kozákov, dubákov a osikáčov.
Vajíčka, múka, strúhanka, olej, soľ, zemiaky, kmín, petrželová vňať.
Tatarská omáčka.

Popis prípravy: Z hríbov zoberieme hlavičky, umyjeme vo vode a necháme otiecť.(Hrubšie hlavičky môžeme prekrojiť vodorovne aby sa dobre prepiekli). Potom ich posolíme a klasicky obalíme v trojobale ako rezne a pečieme do zlatista na oleji z oboch strán.

Zemiaky pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Pridáme kmín (Na začiatku varenia zemiakov).

Na tanier dáme pečené hríby, varené zemiaky posypeme nakrájanou petrželovou vňaťkou a pridáme tatarskú omáčku.

Dado240

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Delta 18.6.2010 22:03

pecka !!

Reagovať na správu

portret

m.gabris pokročilý 12.9.2010 21:02

kôstka!! :D

Reagovať na správu

portret

m.gabris pokročilý 12.9.2010 21:08

Ja som takto popri hriboch smrekovych vyprazil aj klobuky mensich muchotravok cervenkastych..hmm, tazko dopustit na smrekace, ale muchotravky boli chutovo jednoducho popredu.. a este Varovanie! nerobte naraz viac ako si myslite ze je zdrave zjest, lebo aj tak vsetko na posedenie zbaštíte! (bolo by vam zbytocne zle z prejedenia) :D

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.