Kuracie stehno na dubákoch
Ingrediencie: 2 kuracie stehná, 4 nové zemiaky,oravská slaninka, dubáčiky, maslo, grilovacie korenie, bazalka, kmín, soľ
Popis prípravy: Kuracie stehná umyjeme vložíme do pekáča podlejeme vodou a posypeme na drobno nakrájanými dubákmi (množstvo podľa chuti).
Zemiaky dobre umyjeme a rozkrojíme na štvrťky a poukladáme okolo stehien. Posolíme, pokmínujeme a posypeme grilovacím korením. Zemiaky posypeme bazalkou a nakoniec pokladieme plátky masla.
Pekáč vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220-250 °C pokiaľ zemiaky a kuriatko nezozlatne. Chvíľami polievame kuriatko a zemiaky výpekom. Dĺžka pečenia 40-60 minút.
Pred dopečením poukladáme plátky oravskej slaniny na zemiaky a kuriatko.
Podávame so šalátom.
Dado240
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.