Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hubový kaviár

Na túto jemnú nátierku sú najvhodnejšie kozáky a modrejúce hríby (hríb siný a hríb zrnitohlúbikový), ku ktorým môžeme pridať akékoľvek aromatické druhy jedlých húb.

Ingrediencie: Olej, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, citrón,..chlieb, najlepšie domáci, mnou upečený

Popis prípravy: Očistené huby nakrájame na drobno a opečieme na rozpálenom oleji. Osobitne opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme k hubám a spolu podusíme, kým nie sú huby mäkké. Po vychladnutí dvakrát na jemno zomelieme a zmiešame s rozotreným cesnakom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame na čerstvom chlebe alebo na hriankach.

Odskúšané.

Serpico, prevzaté: "HUBY ročných období" (Isabella Borja), str. 227

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

SauceBox 7.12.2008 22:08

idem do terénu..., verím, že ten tvoj chlieb by bol lepší, ale ak nájdem predpísané huby, bude stačiť aj tmavý chlieb - prešovský pekárenský

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 8.12.2008 07:09

...na Vianoce idem jeden 2-kilec urobit, aj ho odfotim,....
vlani bol na obed hotovy a na veceru ku kapustnici ledva po krajicku,....

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 8.12.2008 06:43

Cerstve kozaciky a modraciky se mnam mozno by sa hodili aj mlade masliaky.. Mozu byt aj z mraznicky?
A este by si mohol pripisat mnozstvo, aspon odhadom, teda aspon kolko cesnaku na ake mnozstvo hub, aby som to nedototo, az na ten recept nabehnem .

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 8.12.2008 07:11

...totok som robil len z cerstvych, a cesnak, odhadom, ale ja davam vela, ja jem cesnaku hrbu a cibulu ako jablcka,...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.