Hubový kaviár
Na túto jemnú nátierku sú najvhodnejšie kozáky a modrejúce hríby (hríb siný a hríb zrnitohlúbikový), ku ktorým môžeme pridať akékoľvek aromatické druhy jedlých húb.
Ingrediencie: Olej, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, citrón,..chlieb, najlepšie domáci, mnou upečený
Popis prípravy: Očistené huby nakrájame na drobno a opečieme na rozpálenom oleji. Osobitne opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme k hubám a spolu podusíme, kým nie sú huby mäkké. Po vychladnutí dvakrát na jemno zomelieme a zmiešame s rozotreným cesnakom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Podávame na čerstvom chlebe alebo na hriankach.
Odskúšané.
Serpico, prevzaté: "HUBY ročných období" (Isabella Borja), str. 227
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.