Gratinované zemiaky s hríbami
Jednoduchý recept, dúfam som ho pri mojej skleróze už raz neposlal.
Ingrediencie: 120 ml sladkej smotany,150 ml mlieka,ca.10 g sušených hríbov,700 g zemiakov,1-2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, muškátový orech, postrúhaný Gruyére na posypanie alebo
iný pikantný syr
Popis prípravy: Sladkú smotanu s mliekom zohrejeme, sušené hríby opláchneme v studenej vode a dáme do horúceho smotanomlieka, 10 minút necháme odstáť, nevaríme. Vyberieme, pokrájame, cesnak tiež nadrobno.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame /hoblík/ na 2 mm tenké plátky, zemiaky do mlieka, pridáme hríby a cesnak, mierne varíme 10 min., premiešame, aby zemiaky neprihoreli.
Po vrstvách dáme do vymasteného pekáča, posypeme postrúh. syrom a dáme do trúby zapiecť na ca.15 min pri 200 oC/180 ventilátor/, potom vypneme a necháme asi 10 min. v kľude.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.