Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Polievočka "Čo týždeň dal"


Ingrediencie: suchohríby, podľa počtu hladošov kapusnica a držková/robím ju so zemiakmi a koncentrovaným paradajkovým pretlakom di Parma, tak ČL na kostoša/, čosi poriadne zaúdené, na kocky pokrájaná cvikla, ev.škrob na zahustenie, soľ, korenie.

Popis prípravy: Minulý piatok ma navštívili kamaráti z Južného Tirolska. Doniesli "Tirolerspeck" a talianske víno, ja som urobil držkovú, spaghetti so záhoráckymi chrumkavými smrekáčikmi a pečenú jahňacinu.

V sobotu ráno išli ďalej a ja na huby.Večer som sa hladný vrátil a zistil,že v ľadničke je zbytok držkovej, slabá porcia pre hladoša.

V kúte ľadničky som objavil zbytok kapusnice od priateľky,v dobrom stave ale tiež primálo ako kapusnica. Potom špagátik a odrezaná koža z tej/údenej/ tirolskej slaniny a sucháče od Lakšárov.

Tak som hodil obe polievky do 1.hrnca, kožu/bez špagátu/a povaril. Zatiaľ som očistil pár hrstí suchohríbov a hodil do hrnca.Keď som si bol po pivo v ľadničke,objavil som zbytok nakladanej cvikle /Tesco/,spomenul si na Kyjevský boršč,tak som ju tam nakrájal. Dochutil soľou a korením, zahustil kukurič. škrobom.

Nechcel som veriť chuťovým buňkám,ale vznikla polievočka-nech mi Kličkovci a zarytí kapusničiari odpustia-lepšia ako ten boršč a kapusnica dohromady.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Amandi pokročilý 23.10.2008 00:03

Keď som si bol po pivo v ľadničke,objavil som zbytok nakladanej cvikle /Tesco/...
Chcela som sa opýtať, koľkokrát si si bol po pivo, kým si sa dopracoval k takejto kombinácii? A koľko piva musí vypiť potencionálny stravník, aby našiel odvahu túto kombináciu ochutnať?

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 23.10.2008 00:25

Amandi, Macik je ten, co ma odvahu asi na vsetko,
a je to gurman!

Reagovať na správu

portret

Máčik 23.10.2008 07:41

Ahoj Amandi,v ľadničke mám ad usum proprium maximálne 2 pivá,ak vôbec.Vznik tohoto receptu nebol motivovaný alkoholom,ale hroozným hladom po x-hodinovom pobyte v lese,schopnosťou improvizovať a spomienkou na Boršč kievski s gribami.
V podstate tam boli navyše len tie držky,namiesto zelenej kyslá kapusta.Chýbali zamiešané žĺtka a smotana.Ak chceš,rp.na Boršč...môžem zverejniť,kto môže zeleninovo-hubové kombinácie,si pochutí.Ale ako píšem dole,sám som bol výsledkom
sám pozitívne prekvapený!
Serpico.ciao a žiješ ešte?Žiaľ som sa v lete na Kolpachy nedostal,ale čo sa vlečie...Vďaka,že si sa ma zastal.Zdravím vás oboch M.
Neodpovedal som kompletne,bolo to to 2.pivo.M.

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 23.10.2008 17:06

Nemusel si Ťa zastávať... mne sa práve páči, že ľudia vymyslia všeličo, niekedy to znie hrozne, ale keď to človek ochutná, vyjde z toho lahôdka.
Držím palce, aby Ti hlad dal šancu vytvárať nové kombinácie.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 26.10.2008 15:38

Amandi, nemusel, ale v starobe si chcem nechat "nastrelit" chrup, a uz teraz pracujem na zlave(aspon 20 litrov, takze len 280).

Reagovať na správu

portret

Ťapka 26.10.2008 07:39

Tiež rada pri varení vymýšľam a skúšam, ale toto by ma nenapadlo! Hlad musel byť veľmi veľký. Určite to bolo mňamky, inak by si to sem hadam nedal. Zdravím.

Reagovať na správu

portret

rufuss pokročilý 27.10.2008 10:10

veru tak hlad je velky kuzelnik...viem to podla mojich chlapov co dokazu skombinovat ked su hladni

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 5.12.2008 09:59

čO RECEPT to skvost

Reagovať na správu

portret

Máčik 5.12.2008 12:01

Teda Zuzka,už sa asi začnem červenať.Ani to nechcem vidieť,aké to bude,keď bude totálne platiť Tvoja definícia varenia(k čomu dúfam tak skoro nepríde,človek by mal zomrieť mladý a čím neskôr).Mám sem hodiť ukrajinský modifikovaný recept na kijevský boršč?

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 5.12.2008 12:10

Majo, BINGOo!!
ty ma snáď aj vidíš, práve sa hrabem v kuchárke, hľadám nejaký boršč-skvost. Toto jedlo ešte moje hrnce a ani "dieťa pôžikov" (rozumej jazýček ) nezažili. Sem s ním!!
Hoď mi ho do súkromnej správy, prosím, nech sa tu nemusím hrabať.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 15.9.2010 10:46

...Zuzka, a ten borsc od Macika si robila ? (ak ano, posun prosim recept)

Reagovať na správu

portret

Máčik 16.9.2010 16:24

Hi Zuzka,prepáč mi moju sklerózu,ale poslal som Ti AD "08 ten recept?Zároveň Ti želám k Tvojim 21.narodkám obrovskú congratulation a pusu,nech sa Ti všetko vydarí...M.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 16.9.2010 19:27

Máčik,
ďakujem za blahoželanie ..
aj Tebe všetko dobré prajem.

Ktorý recept máš na mysli?
z

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.