Talianska dubáková omáčka
Omáčka je vhodná na špagety, alebo iné dlhé cestoviny.
Ingrediencie: 200 g čerstvých dubákov (alebo iných tvrdých húb), 100 ml suchého bieleho vína, 0.5l zeleninového (hubového) vývaru, 1/2 125 ml kyslej smotany, 125 ml šľahačky, celé korenie, 1 bobkový list, sol, cukor, biela cibuľa, 1 KL sladká mletá paprika, 1 PL olivového oleja, kocka masla.
Popis prípravy: Olej zohrejeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľu speníme, pridáme kocku masla a necháme udusiť (nesmie byt chrumkavá). Pridáme 1 KL sladkej papriky a dôkladne rozmiešame (nesmie prihorieť). Pridáme 2 dl zeleninového vývaru a nakrájané dubáky. Dusíme bez pokrievky na miernom ohni kým sa nevyparí väčšina vývaru. Pridáme 1 dl bieleho vína, 3 celé korenia, bobkový list a naďalej dusíme na miernom ohni. Postupne pridávame (po lyžiciach) zvyšné 2 dl vývaru. Asi po cca 15-20 min. pridáme 1/2 125 ml kyslej smotany a 1/2 125 ml šľahačky, dochutíme cukrom a soľou. Zvyšnú šľahačku našľaháme a podávame ako okrasu na tanier.
Hubár z AT
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.