Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Canederli-hríbove knedličky s gorgonzola-sauce

Gorgonzolu som objavil u LIDL-a, toto chutí /ale ako/ len s originálom.

Ingrediencie: 5 starších žemlí, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 300 g hríbikov-iste by sa hodili aj iné, "chrumkavé" druhy, 1 PL masla, za hrsť posekanej petržel. vňate ev.strúhanka, múka na formovanie knedlíčkov, soľ, korenie.

Sauce:250 g gorgonzoly, 60 ml mlieka, 60 ml smotany, trochu masla a oliv. oleja.

Popis prípravy: Žemle pokrájať na tenké plátky, osoliť a okoreniť, zaliať horúcim mliekom. Huby pokrájať na malé kúsky, na masle podusiť, pridať petržel. Mierne nechať vychladnúť, s vajec a žemľovej masy urobiť cesto-ak riedke pridať strúhanku.Za pomoci múky vyformovanú knedličku skúsiť, či sa nerozpadne v mierne bublajúcej vode, nie vriacej. Príliš tuhé cesto nechutí, teda stredná cesta. Za 4-5 min. by mali plávať-fertig!

Sauce:Rozpustiť maslo,pridať trochu Extra vergine/nízke teploty/, rozpustiť syr, pridať mlieka a sladkú smotanu a vymiešať sauce, aby nevrelo, obliať canederli.

Komu vadia zelené zbytky syra, precediť. Ináč klasika-spaghetti s gorgonzola sauce.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

milustek pokročilý, atlasár 13.11.2007 17:28

mnam.. to musi byt rozpravka, zajtra idem kupit gorgonzolu

Reagovať na správu

portret

Máčik 13.11.2007 18:35

Konečne som "prerazil"aj s lasagne,omlúvam sa,mali by ísť aj zo sušených.Držím palce,aby boli knedlíčky tak akurát.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 14.11.2007 19:21

Gorgonzolu zial nemali ... moze sa na tu omacku pouzit aj nasa Niva?

Reagovať na správu

portret

Máčik 20.11.2007 09:50

Určite áno,ak by bola príliš pikantná,daj viac smotany.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 23.11.2007 17:29

Mňam, tak dnes som to konečne zmákla, ale znížila som dávky. Použila som iba 3 rožky, deci mlieka, 2 vajíčka (ako v pôvodnom recepte), štipku masla,rozmrazené podusené a posekané dubáky (tie som nevážila, iba odhadla) no a petržlenovú vňať. Keďže zmes bola trocha riedka, šupla som tam trocha strúhanky a urobila som pokusnú knedličku, nerozvarila sa! Omáčku som urobila zo štipky masla s olivovým olejom, polovičnej dávky nivy, zato som tam vliala takmer dve deci 10% smotany (mlieko som nedávala) Môžem povedať, že som to celkom odhadla.. lebo to bolo super!

Reagovať na správu

portret

Máčik 17.12.2007 12:06

Experiment je aj pri varení dôležitý.Som rád že to vyšlo,skús Gorgonzolu v LIDL-i.

Reagovať na správu

portret

Eviana 27.10.2010 19:02

Tento receptus sa mi veľmi popačuje... určite niekedy vyskúšam

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.