Canederli-hríbove knedličky s gorgonzola-sauce
Gorgonzolu som objavil u LIDL-a, toto chutí /ale ako/ len s originálom.
Ingrediencie: 5 starších žemlí, 300 ml mlieka, 2 vajcia, 300 g hríbikov-iste by sa hodili aj iné, "chrumkavé" druhy, 1 PL masla, za hrsť posekanej petržel. vňate ev.strúhanka, múka na formovanie knedlíčkov, soľ, korenie.
Sauce:250 g gorgonzoly, 60 ml mlieka, 60 ml smotany, trochu masla a oliv. oleja.
Popis prípravy: Žemle pokrájať na tenké plátky, osoliť a okoreniť, zaliať horúcim mliekom. Huby pokrájať na malé kúsky, na masle podusiť, pridať petržel. Mierne nechať vychladnúť, s vajec a žemľovej masy urobiť cesto-ak riedke pridať strúhanku.Za pomoci múky vyformovanú knedličku skúsiť, či sa nerozpadne v mierne bublajúcej vode, nie vriacej. Príliš tuhé cesto nechutí, teda stredná cesta. Za 4-5 min. by mali plávať-fertig!
Sauce:Rozpustiť maslo,pridať trochu Extra vergine/nízke teploty/, rozpustiť syr, pridať mlieka a sladkú smotanu a vymiešať sauce, aby nevrelo, obliať canederli.
Komu vadia zelené zbytky syra, precediť. Ináč klasika-spaghetti s gorgonzola sauce.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.