Veľmi jednoduchá polievka, o ktorej si dovolím povedať, že som lepšiu nikdy nejedla.
Keďže nikdy nevarím podľa množstva, v ingredienciách ich neuvádzam. Myslím, že v tomto recepte to nie je ani podstatné
Ingrediencie: Hríby, kvalitná klobása, zemiaky, šľahačka (smotana na varenie), Vegeta, 1 lyžička hladkej múky
Popis prípravy: Do hrnca s vodou dáme súčasne variť hríby, na kolieska pokrájanú klobásu, na kocky pokrájané zemiaky a pridáme Vegetu. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme šľahačku, v ktorej sme rozmiešali 1 lyžičku hladkej múky. Necháme prejsť varom, prípadne dochutíme ešte Vegetou.
Amandi
Diskusia k receptu
Amandi vyskúšam,ja tam mám polievku z rýdzikov skús to,ale treba čerstvé ..
Reagovať na správu
Vilko, ja som si tu tvoju polievocku z rydzikov vsimla, vyskusala som ju a mozem povedat, ze je vynikajuca. Nedalo mi a ked som nasla vela rydzikov, pripravila som si hribovy polotovar - podusila som rydziky na cibulke, rasci s trochou papriky.. Dala som to zamrazit a nedavno som tu zmes vytiahla a uvarila z nej podla tvojho receptu polievku. Troska som ju zasmazila a dochutila zelenou vnatou - bola vynikajuca !!!
Reagovať na správu
Kapusta, kde je kapusta!!!
Reagovať na správu
Jedla som..dokonca navarenú od autorky..prudko jedlé!
Reagovať na správu
Musim vyskusat.. susenych hub mam toho roku dost,.. este musim najst najvhodnejsiu kvalitnu klobasu - poradis mi, prosim, ktory druh sa do tej polievky najlepsie hodi??
Reagovať na správu
Ja kupujem suchú, takú, čo sa dá jesť aj bez uvarenia. Kupujem u Orbána maďarskú.
Reagovať na správu
Vierka, tak nabudúce hoď nejakú aj do davu,nech vieme okolo čoho sa to točí! :o))
Reagovať na správu
V podstate varím túto polievku celý rok,len občas vynechám smotanu(aby to nebolo stále to isté), ale na Vianoce tam pridám kyslú kapustu...všetky varianty sú výborné
Reagovať na správu
bez smotany nepoznám, ale s kyslou smotanou je tiež super. Robievam obe varianty.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.