Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Vianočná hubová polievka

Veľmi jednoduchá polievka, o ktorej si dovolím povedať, že som lepšiu nikdy nejedla.

Keďže nikdy nevarím podľa množstva, v ingredienciách ich neuvádzam. Myslím, že v tomto recepte to nie je ani podstatné

Ingrediencie: Hríby, kvalitná klobása, zemiaky, šľahačka (smotana na varenie), Vegeta, 1 lyžička hladkej múky

Popis prípravy: Do hrnca s vodou dáme súčasne variť hríby, na kolieska pokrájanú klobásu, na kocky pokrájané zemiaky a pridáme Vegetu. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme šľahačku, v ktorej sme rozmiešali 1 lyžičku hladkej múky. Necháme prejsť varom, prípadne dochutíme ešte Vegetou.

Amandi

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

vrutcan 28.10.2007 16:02

Amandi vyskúšam,ja tam mám polievku z rýdzikov skús to,ale treba čerstvé ..

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 29.10.2007 18:53

Vilko, ja som si tu tvoju polievocku z rydzikov vsimla, vyskusala som ju a mozem povedat, ze je vynikajuca. Nedalo mi a ked som nasla vela rydzikov, pripravila som si hribovy polotovar - podusila som rydziky na cibulke, rasci s trochou papriky.. Dala som to zamrazit a nedavno som tu zmes vytiahla a uvarila z nej podla tvojho receptu polievku. Troska som ju zasmazila a dochutila zelenou vnatou - bola vynikajuca !!!

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 29.10.2007 08:42

Kapusta, kde je kapusta!!!

Reagovať na správu

portret

MIHALNICA 29.10.2007 14:40

Jedla som..dokonca navarenú od autorky..prudko jedlé!

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 29.10.2007 18:55

Musim vyskusat.. susenych hub mam toho roku dost,.. este musim najst najvhodnejsiu kvalitnu klobasu - poradis mi, prosim, ktory druh sa do tej polievky najlepsie hodi??

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 29.10.2007 21:44

Ja kupujem suchú, takú, čo sa dá jesť aj bez uvarenia. Kupujem u Orbána maďarskú.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 30.10.2007 08:26

Vierka, tak nabudúce hoď nejakú aj do davu,nech vieme okolo čoho sa to točí! :o))

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 30.10.2007 09:14

Najkvalitnejšie klobásky robia vo Valaskej pri Brezne. Doporučujem...

Reagovať na správu

portret

šuvo moderátor, atlasár 6.4.2010 15:58

To je tam, kde sa kone strácajú vo vode, však?

Reagovať na správu

portret

lesnýdes 7.4.2010 14:19

Nie kone, ale kde havkáči miznú z dvorov.

Reagovať na správu

portret

vrutcan 3.11.2007 21:21

MILKA som rád,že ti chutila,,,,

Reagovať na správu

portret

dubacik2 30.10.2007 15:04

V podstate varím túto polievku celý rok,len občas vynechám smotanu(aby to nebolo stále to isté), ale na Vianoce tam pridám kyslú kapustu...všetky varianty sú výborné

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 30.10.2007 21:26

bez smotany nepoznám, ale s kyslou smotanou je tiež super. Robievam obe varianty.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.