Ingrediencie: Muchotrávka červenkastá, cesnak, rasca, soľ
Popis prípravy: Veľké klobúky muchotrávky pokrájame na veľké trojuholníky. Potrieme ich cesnakom rozotretým so soľou. Na oleji ich osmažíme doružova, posypeme drvenou rascou. Potom ich pokladieme na opečený chlieb, ktorý sme namočili vo výpeku. Nakoniec posypeme rôznymi vňaťami.
PRAVDA, 9.9.2000
Diskusia k receptu
je to moj (zatial) najobluzbenejsi recept na upravu ruzovky
Reagovať na správu
Pred upravou ošupeme klobučik
Reagovať na správu
chutnejšia ako bedľa
Reagovať na správu
Jedno z najchutnejších hubových jedál. Ja si akurát odpustím ten chlebík namočený vo výpeku.
Reagovať na správu
Takto upravená muchotrávka červenkastá je aj náš favorit v celej rodine, poznáme ho pod názvom "a la pstruh".
Reagovať na správu
...Ťapka, odteraz aj jeden z mojich horucich favoritov, je to vynikajuca "papa", (takto upravenu som ju konzumoval prvykrat)
Reagovať na správu
Serpico, som rada, že Ti chutila.Poznáš ešte miestny názov tejto huby? Doma sme ju volali "masák",ale inak je to "rompa".
Vie niekto ešte iný ľud.názov muchotrávky červenkastej?
Reagovať na správu
V okolí Zlatých Moraviec volajú muchotrávku červenkastú "godoľa" a "bagoňa", resp. godoľka a bagoňka.
Reagovať na správu
ked som bol krpaty, u nas sa nekonzumovala,...a na "Cigelsky" nazov sa spytam...
Reagovať na správu
Ked som bol pracovne v jednej dedinke pri Banovciach nad B..tak tam sa sli za nov pozabijat.A volali ju tam svákovka.
Reagovať na správu
Dobrý deň, vo Vrbovom pri Piešťanoch, odkiaľ pochádzam, ju voláme "kráľovica".
Reagovať na správu
Ahoj Ťapka, to to jedlo je neskutočne výborné, fantastické, samozrejme po opečených rýdzikoch. A iný ľudový názov pre "rúžovku" poznám z okolia Zlatých Moraviec - "tarčena".
Reagovať na správu
Ďakujem za nové názvy.
Reagovať na správu
ja ružovku ošúpem z kože,posolím, na teflonke nechám vypiecť z vody, vypnem a nechám v nich rozpustit trošku ozajstného masla. Bez prílohy je to super chuťovka
Reagovať na správu
Vyzerá to lákavo, keď bude príslušný "materiál", určite vyskúšam.
Reagovať na správu
...je "tam", bez vňatí, striedmo musím, do večera ďaleko, nezmestilo by sa, i keď do "vytrénovaného" batoha vpredu...
Reagovať na správu
práve si dopriavam túto pochúťku z prvých piatich krásavíc čo som našiel, mňám, akurát som zmenil technológiu prípravy a to nasledovne: rozpustil som maslo ktoré som osolil a pridal roztlačený cesnak, touto zmesou som potieral tie voňavé kúsky na panvici a ku koncu som posypal rascou, mňam
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.