Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Oravské mastené zemiaky s rýdzikom

Rýdziková špecialita z Oravy

Ingrediencie: Rýdziky, masť (slanina), cibuľa, soľ, rasca. paprika, soľ.

Popis prípravy: Na pekáči zohrejeme masť resp, pokrájanú slaninu, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájané rýdziky, rascu, červenú mletú papriku a restujeme. Touto zmesou zalejeme uvarené zemiaky a rozmiešame so zemiakmi.

Môžeme podávať so zeleninovým šalátom, u nás na Orave sa to jedávalo s kyslým mliekom.

Štefan Kolenčík

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Alina 5.10.2007 15:55

Dnes som to skusila, veľmi dobre a jedli sme to so šalatom - výborne

Reagovať na správu

portret

tulen 11.10.2015 18:25

V jednoduchosti je krása.Doteraz som rýdzik konzumoval len nakladaný.Toto je rýchle a mňamka. Namiesto zel. šalátu som dal vlastné paradajky a chutilo- výborné.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.