Hríbovica
Výborná sýta polievka. Presné množstvo ingrediencií neviem, ale si myslím, že dobrá gazdinka to zvládne.
Ingrediencie: Kyslá kapusta, koreňová zelenina /mrkva, petržlen aj zeler/, zemiaky, cibuľka, olej, soľ, mletá paprika, mleté korenie, dubáky /alebo iné hríby /,zelerová vňať
Popis prípravy: Na oleji speníme pokrájanú cibuľku, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, osolíme, pridáme mleté korenie a chvíľu podusíme. Pridáme len trošku mletej papriky pre farbu a podlejeme vodou alebo vývarom. K zelenine ešte pridáme kyslú kapustu a varíme do mäkka.
Medzitým si zvlášť uvaríme pokrájané zemiaky, ktoré pridáme aj s vodou do uvarenej kapusty so zeleninou. Nakoniec ešte pridáme na veľké plátky pokrájané dubáky /alebo iné huby/ a veľa zelerovej vňate a dovaríme.
Ivana
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.