Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Muchotrávka »

Pečené huby

Možno to už viacerí z vás poznajú, ale predsa.

Ingrediencie: Lupeňovité huby najlepšie plávky, bedle, rúžovky atď.

Popis prípravy: Na liatinovú dosku (tál), ako keď pečieme lokše, položíme klobúk huby lupeňmi hore. Lupene osolíme a prikryjeme prikrývkou. Je to veľmi chutné a hlavne bez tuku.

Pavol Kešeľák

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

vrutcan 18.7.2007 10:05

Tento recept poznám ešte z mladosti,keď sme bývali na Valašsku mama to vždy
pripravila.Mňam.Aj ja ho sem tam praktizujem.
Dobrú chuť!

Reagovať na správu

portret

Ešli atlasár, mykológ 23.7.2007 06:10

Tento recept pozná skoro každý, len málo kto pečenú hubu prikrýva prikrývkou
z hrnca. Huba sa skôr prepečie a zároveň aj udusí a je šťavnatejšia.
Takto sa pečú aj maličké zemiaky v šupke, ktoré väčšinou každý vyhadzuje.

Reagovať na správu

portret

bellita 21.8.2019 16:19

...ae nevyhadzuje :-D

Reagovať na správu

portret

peter_p 23.7.2007 16:04

Paľko vyskúšam aj s tou pokrievkou. Môže to byť ešte lepšie ako bez!

Reagovať na správu

portret

rebrick 1.8.2007 12:50

Ja takto robím rýdziky, no a žalúdok sa už ozýva

Reagovať na správu

portret

Wascho 12.8.2007 17:09

A pečené holuby doplníme na holubinky!

Reagovať na správu

portret

Wascho 14.8.2007 12:17

A napadá ma, čo tak poukladať ich na plech a v rúre zapiecť? Neskúšal to niekto?

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 22.8.2007 12:05

Ja to tak robievam, ked som leniva stat pri platnicke. Upecu sa dobre, treba vsak ten plech trocha pomastit, inak by sa velmi prichytili..

Reagovať na správu

portret

macojano 13.6.2010 12:53

Aj my to tak robíme je to perfektne a rychle .mňam-mňam.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.