Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

suchohríb a vyprážanie


portret

tino 20.8.2016 16:34

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné vyprážať aj suchohríb hnedý alebo sú vhodnejšie iné hríby.

Reagovať na správu

portret

palo53 21.8.2016 18:51

včera som vyprážal,bedľu,dubák,svákovku aj suchohríb všetko výborné

Reagovať na správu

portret

Palo70+ 22.8.2016 12:21

... svákovka? Takú som ešte nepočul.

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 22.8.2016 18:50

muchotrávka červenkastá

Reagovať na správu

portret

Palo70+ 24.8.2016 13:22

... vďaka. Zdá sa, že muchotrávka červenkastá má veľa ľudových názvov. U nás sa voľakedy nezbierala (aj teraz ju zdvihne málokto), kamarát na vojne ju volal rompa, iný zaujímavo amanitka, českí chlapci samozrejme masák ...

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 21.8.2016 21:34

Suchohríb hnedý je síce vhodnejší na sušenie, ale nič nebráni tomu vypražiť ho.

Reagovať na správu

portret

tino 22.8.2016 18:35

Ďakujem za odpovede.Už sme ich vyskúšali,boli fajn.

Reagovať na správu

portret

štalo atlasár 27.8.2016 06:31

Ale lepsie ako pravy snicel to veru nebude .

Reagovať na správu