Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 43Strana:  1 2 3 4 5 >> >|

Huby plné chrobákov

15.07.2017 14:36, Peško, 3 reakcie

Zdravím, pri akých podmienkach začínajú byť huby plné chrobákov alebo čoho sa držať aby som zakaždým keď vstúpim do lesa nenachádzal huby plné iných živočíchov? môže sa mi k tomu niekto vyjadriť prípadne mi sem hodiť nejaký zdroj ktorý mi to objasní? som začiatočník a neviem kde robím chybu. ďakujem

Lesklokôrovkva lesklá (Ganoderma lucidum var. reishi)

17.05.2017 08:19, vladok, 11 reakcií

V popise lesklokôrovky máte fatálnu chybu. Cit.: "Význam: ... Pre praktických hubárov je bezvýznamná, lebo je nejedlá." Trošku poopravím: Lesklokôrovky sú odpradávna súčasťou východnej medicíny a sú aplikované úplne na všetko. Možno je to povera, ale bez vánku sa ani lístok nepohne... Najnovšie výskumy ukazujú, že to zrejme nie je len bluf typu prášok z rohov nosorožca alebo krídlo z netopiera. Má preukázateľné imunostimulačné a protinádorové účinky a okrem nich pôsobia tieto drevokazné huby antibakteriálne a antivírusovo. Lesklokôrovku lesklú nájdeme v teplých mediacoch na práchnivejúcich duboch, nie však v takom počte, aby sme si jej nazbierali dostatok (chvála výnimkám, napr. Borinka pri Bratislave, resp. rekr. oblasť ...

hodvabnica jarna

14.05.2017 22:55, maroš, 9 reakcií

Ma niekto recept z hodvabnice jarnej dakujem. Marcel

Ohnivec rakúsky niekde ho jedia ...

19.03.2017 18:15, Igor, 8 reakcií

Našiel som na poľských FB stránkach fotografiu polievky aj odporúčanie na jedenie ohnivca rakúskeho. Má niekto taký poznatok, že sa táto huba niekde konzumuje?

Pestovanie smrčkov

27.12.2016 15:12, svito, 7 reakcií

Zdravím všetkých, fascinuje ma pestovanie húb a úspešne som pestoval hlivu ustricovú, pečiarku záhradnú a už sa chystá aj substrát pre pôvabnicu fialovú. Skutočným orieškom je pre mňa pestovanie smrčkov ( morchella), vraj sa to dá na substráte pripravenom medzi topinamburami. Pokúšal som sa dopátrať k niečomu konkrétnejšiemu ale márne. Preto budem vďačný za každú dobrú informáciu a príspevok.

Modráky

25.12.2016 12:20, hrbik, 4 reakcie

Tento rok bol na modráky celkom hojný. Tak som ich zbieral a poviem vám, takú chutnú hubu len tak človek nenájde. Som milo prekvapený a mýtus o nevhodnosti do kuchyne či nestráviteľnosti je len mýtus. Samozrejme že dodržiavam dostatočnú tepelnú úpravu. Sú fantastické, či zamrazené alebo aj sušené. Sestra ich zbiera 20 rokov a nikdy sa nič nedialo

predaj hub

23.12.2016 19:33, TATANKA, 11 reakcií

Zdravim,chcem poprosit o radu,chcel by som na trhovisku predavat huby konkretne Kurcata a Dubaky,zbieral by som si ich sam,ake povolenie by som na to potreboval.dakujem

Strmuľka inoväťová

07.11.2016 03:43, vlkodlak, 66 reakcií

Zaujímal by ma Váš názor na úpravu a konzumáciu tejto huby. Keďže jej teraz v lesoch rastie veľa, neodolala som pokušeniu nazbierať si ju. Stretla som sa ale s názormi, že je vynikajúca v zmesi s inými hubami. Dá sa zavárať, ale aj používať priamo. Na internete som ale našla informácie, že môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti a nevoľnosti. Vraj ju treba prevariť v octe a slanej vode a to 2x. Tak teraz neviem.

Zbieranie húb po prvých mrazoch

04.11.2016 17:46, rastíček, 3 reakcie

Dobrý deň, podľa mne dostupných informácii, mráz hubám poškodí. Zbierať huby po mrazoch alebo nie ? Ďakujem za názory. Rastislav.

trsovnica lupeňovitá (Grifola frondosa) - nejaké tipy/skúsenosti?

03.11.2016 21:04, m.gabris, 2 reakcie

Pripravoval už niekto trsovnicu? hľadám inšpiráciu..

Počet: 43Strana:  1 2 3 4 5 >> >|