Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 87Strana:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|

predaj hub

11.11.2023 08:19, hubár, 13 reakcií

Zdravim,chcem poprosit o radu,chcel by som na trhovisku predavat huby konkretne Kurcata a Dubaky,zbieral by som si ich sam,ake povolenie by som na to potreboval.dakujem

Ako dlho namacat susene dubaky

03.07.2023 21:48, babrli, 7 reakcií

Dobry den, uz tu podobna otazka padla, ale nebola zodpovedana. Aka je idealna doba namacania susenych hribov, konkretne dubakov? Pochadzaju z minulorocnej sezony a pouzite maju byt do polievky. Podarilo sa mi nechat ich namocene 2 dni v chladnicke, po 2 dnoch nevonali vabne, mali dost slizky povrch a skoncili v zachode... bezne nechavam namocene cez noc (tzn 8 hod), ake je odporucanie skusenych hubarov? Dakujem

Problematický smrčkovec český?

07.05.2023 20:52, Boletus60, 47 reakcií

Rád by som vedel, či má niekto negatívnu skúsenosť s konzumáciou smrčkovca českého. Ja osobne ho v kuchyni používam na všetky možné spôsoby, tiež ho úspešne suším. Ani ja ani nikto z môjho okolia nikdy nepociťoval žiadne problémy. Stiahol som si zopár amerických e-bookov z mykologickej oblasti, zaujímavé čítanie, no vo všetkých sa konzumácia druhu Verpa bohemica nedoporučuje. Citujem: " Some poeople, calling this species the Early Morel, have gathered and eaten it for years without apparent adverse effects., however, it is now regarded as poisonous - at least for some people - especially if it is consumed in quantity. Symptoms include gastrointestinal upset and lack of muscular coordination. We cannot recommended any mushrooms of this genus for the ...

Ako sušiť smrčky?

01.04.2023 20:37, maroš, 10 reakcií

Včera som sa nechal zlákať a prvýkrát som vyrazil na smrčky. Celkom sa zadarilo, no keď som hľadal návod ako ich sušiť, nepochodil som. Po vzore obrázkov už usušených, som ich len prerezal na polovice (axiálne ). Včera voňali nádherne ako hríby, no dnes cítim čudný zápach. Netvrdím, že vyslovene smrad, ale je to “iná” vôňa. Môže niekto poradiť, či je to normálne?

Prosba: Vyplnenie dotazníka o hubách

03.01.2023 09:55, vlado(ZV), 69 reakcií

Vážení kolegovia, kamaráti, hubári, je zaujímavé vedieť, ako sa časom zmenil pohľad na huby a ich využitie u nás. Radi by sme sa dozvedeli, aké sú napr. vaše zvyklosti a skúsenosti so zberom ich plodníc, ich spracovaním, konzumáciou alebo pestovaním. Poprosíme vás o čo najúprimnejšie vyplnenie dotazníka tu: https://forms.gle/uFmvmonHFpTy1Zop7 Dotazník je anonymný, jeho výsledky budú neskôr spracované. Ďakujeme za váš čas a ochotu, Vlado Kunca.

Lysohlávky

08.12.2022 09:58, Palo70+, 2 reakcie

Dobrý deň, nikde som tu nenašiel žiadny recept na lysohlávky. Veľa som o nich čítal, že vraj sú to zázračné huby a majú liečivú moc. Stretli ste sa niekto s nimi? Ďakujem.

(Za surova) zMRAZENÉ BEDLE

09.11.2022 20:11, marcelds, 8 reakcií

Dobrý deň, donieslo sa mi do uší, že vraj pri zmrazení surových húb v týchto majú vznikať nejaké toxíny, nebezpečné či škodlivé pre človeka - aj po príp. následnom tepelnom spracovaní. Je táto informácia, prosím, pravdivá, alebo spracovanie a následná konzumácia takto spracovaných húb je úplne bezpečná? (pozn.: Bedle budú, pravdepodobne, vyprážané.) Vopred Vám ĎAKUJEM.

Rýdzikové matjesy ako skromná improvizácia...

04.11.2022 23:07, Buki, 0 reakcií

Rýdzikové matjesy... OBR 841687 ... prevažne s olivovým olejom (naozaj ho netrebalo tak veľa) - viď môj komentár k receptu "Houbové matjesy" https://www.nahuby.sk/recept_detail.php?... ...

Konzervovanie húb

25.10.2022 23:29, Juraj Bukera, 17 reakcií

Dobrý deň. V minulom roku som skúšal viacero spôsobov ako konzervovať huby podľa receptov, ktoré som na internete našiel. Nepodaril sa mi pokus s fermentovaním húb, inými slovami huby naložené v slanom náleve podobne ako uhorky. Do pohára som naložil zmes strmuliek, pôvabníc a podpňoviek a všetko zalial slanou vodou. To všetko som nechal v pohári, ktorý nebol hermeticky uzavretý, ale huby boli pod hladinu. Asi po týždni som cítil hnilobný zápach a tak som všetko vyhodil. V čom som mohol urobiť chybu?

Počet: 87Strana:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|