Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hubová nátierka

Naše deti huby radi zbierajú, ale odmietajú ich jesť, výnimkou je táto nátierka, ja osobne dávam trošku menej masti

Ingrediencie: 2 kg očistených anakrájaných hríbov, 800 g masti , 2 kg červenej papriky- kápie, 800 g cibule, soľ, čierne korenie, 2 pol. lyžice horčice, vegeta, feferónky, paprikový lekvár

Popis prípravy: Hríby povaríme 30 minút v slanej vode, zbierame penu, zlejeme, dáme vychladiť a zmixujeme. Na 400 g masti podusíme cibuľu, necháme vychladiť a zmixujeme. Červenú papriku-kápiu podusíme na 400g masti, necháme vychladiť a tiež zmixujeme. Všetko spolu zmiešame, dochutíme koreninami, naplníme poháre a 30 minút sterilizujeme.

Dodržiavame max. čistotu a skladujeme radšej v chladničke.

Mária Kupčiová

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.