Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hubová sekaná

Nidky som to nevážila, nemerala, robím to od oka., ale je to dobré.

Ingrediencie: Asi 1 - 1,5 kg čerstvých húb ( ja používam dubáky, kozáky, proste
hríbovité huby), 2 -3 žemle, alebo rožky, poprípade aj chlieb, soľ, korenie čierne, cibula, 2 -3 strúčiky cesnaku, 5 -6 vajíčok, petržlenová vňať, majoránka, poprípade rasca, syr podľa chuti.

Popis prípravy: Do nakrájanej popraženej cibuli dáme najemno nakrájané hríby, soľ, korenie, vňať,rascu,pretlačený cesnak,podusíme. Do takto pripravenej zmesi nastrúhame syr. Potom keď to vychladne pridáme vajíčko, v mlieku namočené a vytlačené rožky a rozmiešame.

Uvarené vajíčka vložíme do vytvarovanej rolky, jemne posypeme strúhankou a zapekáme v rúre cca 40 min. Ak sa zmws rozpadá zabalíme ju do alobalu.

Podávame s opekanými zemiakmi, piré alebo s chlebom. Podľa chuti.

Makina

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

jarmila mykológ, atlasár 5.10.2005 00:00

aby sa to nerozpadávalo a držalo to pekný tvar, dávam hubovú hmotu do formy srnčí chrbát, ktorý vysteliem alobalom

Reagovať na správu

portret

makina 10.10.2005 00:00

OK Jarmila, dobrý nápad. Dík.

Reagovať na správu

portret

Prware 27.8.2010 15:32

Práve som si pochutnal? Určite sa to da spravyť aj lepšie bo sa mi to trocha riedke podarilo no už po vychladnuti bolo celkom fajn...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.