Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Nakladaná zelenina a huby

Recept posielam pre Jamik do Vinice,ale aj pre všetkách gurmánov.

Ingrediencie: Uhorky,malé patizóny,karfiol,zelené paradajky,cesnak,tvrdé slivky,hríby,jabĺčková paprika a podľa chuti aj ďaľšia zelenina.

Nálev:10 l vody,1 liter octu 20 %,3 Dkg Borkénpor,3Dkg Nátriumbenzoát./Tie 3 suroviny sa dajú kúpiť len v Maďarsku.2.5 kg krištáľový cukor,2-3 kúsky chrenu,15-25 bobkových listov,trochu celého čierneho korenia.

Popis prípravy: Keramický súdok alebo nádobu poriadne umyjeme.Nálev prevaríme,necháme vychladnúť,nalejeme do súdku,pridáme huby a zeleninu podľa chuti,môžeme ju pridávať i postupne. Nádobu zakryjeme a necháme zrieť.
Keď sú suroviny zrelé menia farbu.Popísané huby a zeleninu nevkladáme ani nevyberáme rukou,aby sme nálev neznehodnotili.

Dobrú chuť.

Viliam Hauzer. N.Z.

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

jamik 23.9.2005 00:00

ďakujem skúsim pozháňať

Reagovať na správu

portret

Tchert atlasár 29.9.2005 00:00

Pochybujem, že toto je vhodný recept pre policajtov. Nevmestila by sa im hlava cez otvor do súdka.....

Reagovať na správu

portret

danusa1 4.7.2007 11:19

Ja som Borkénpor kúpila aj u nás v potravinách.

Reagovať na správu

portret

vrutcan 15.7.2007 19:59

Neviem koľko policajtov to vyskúšalo.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.