Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubový šalát

Je to recept z brožúrky "Praktická žena." do kapsy báječné recepty "Houby"

Ingrediencie: 1.8 kg húb,0,5 kg cibule,0,5 kg papriky,1 kečup,1 rajčinový pretlak,150 g
práškového cukru,1,5 dl oleja.

Nálev:2 dl octu,1 dl vody,30 g soli,hrebíček,bobkový list,nové korenie,celý piepor.

Popis prípravy: Huby očistíme, pokrájame a varíme asi 3 minúty. Cibuľu a papriku nakrájame na kocôčky,premiešame s kečupom a rajčiakovým pretlakom,pridáme cukor,olej a huby.

Všetkozalejeme nálevom,naplníme do pohárov a 30 min.sterilizujeme pri teplote 100 C. Zmiešaním všetkých uvedených surovín pripravíme nálev a 5 min. ho povaríme.

Podľa tohoto receptu môžeme pripraviť aj šalát k okamžitému použitiu.

Povarené huby s čerstvou zeleninou zalejte nálevom,premiešajte a poduste /cca 15 min./ Môžete ho podávať teplý so zemiakmi alebo vychladený s tmavým pečivom.

Hubový šalát môžete použiť i ako netradičnú náplň do závinu z listového cesta. Rozvalčekované cesto posypeme strúhankou. Pridajte čerstvé bylinky.

Tento šalát je možné použiť aj na prípravu pizzy,na ktorú okrem šalátu dáme ešte bylinky a postrúhaný syr.

Dobrú chuť.

Viliam Hauzer. NZ

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

jamik 14.9.2005 00:00

a treba to skúsiť do bratislavských rožkov na slano !

Reagovať na správu

portret

paťka 21.8.2006 00:00

Vyzerá to veľmi dobre, len by som chcela vedieť, koľko kečupu a pretlaku? 1 kečup a 1 pretlak - to je široký pojem na objem.

Reagovať na správu

portret

vrutcan 21.8.2006 00:00

Paťta kečup Hamé sladký v bežnom balení a 100 g pretlak.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.