Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Tanečnica poľná (špička) »

Kuracie prsia na čínsky spôsob s tanečnicami poľnými (špičkami)

špičky sú výborné jedlé huby vhodné najmä do polievok, ale aj do iných jedál, ako napríklad do omáčky na čínsky spôsob.

Ingrediencie: špičky (tanečnice poľné),
kuracie prsia,
mrkva,
čerstvá biela kapusta,
pór,
sójová omáčka,
čili korenie, čierne korenie, soľ, olej,
solamil.

Popis prípravy: Špičky povaríme vo vode (stačí kým voda prevrie).
Kuracie prsia nakrájame na plátky a obalíme v solamile.
Na oleji osmahneme na kolieska nakrájaný pór, postupne pridávame obalené kuracie prsia.

Keď sú kuracie prsia opečené pridávame špičky a dusíme. Dolievame vodou.

Postupne pridávame sójovú omáčku, čili korenie, čierne korenie a soľ.

Nakrájame mrkvu na plátky a čerstvú bielu kapustu na slížiky.
Keď je mäso dostatočne mäkké pridávame nakrájanú zeleninu a dusíme ešte 2 minúty.

Môžeme podávať s ryžou.

M. Jurča

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Michal Jurča (Michal1234)