Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Podpňovky »

Podpňovky so šťuchanými zemiakmi

aktuálny výskyt Michaliek (Václaviek) ponuka tento jednoduchý a výborný recept

Ingrediencie: 4 porcie - 1 kg zemiakov , 200-300 gr Michaliek , cibuľa , br. masť alebo olej , soľ , drvená rasca , mleté korenie 4-farieb

Popis prípravy: Pokrájané zemiaky na 1/4 uvaríme v osolenej vode ,následne scedíme a šťucháme -popučíme majú v nich zostať väčšie kúsky, nie úplne na kašu.

Osmažíme jemne pokrájanú cibuľu na oleji alebo masti , pokrájame klobúčiky Michaliek/Václaviek na menšie kúsky a podusíme cca 20 min. Počas dusenia pridáme štipku korenia a drvenej rasce podľa chuti. Následne túto zmes premiešame s pučenými zemiakmi a chvíľku všetko spolu prehrejeme , aby sa chute spojili. Výborne chutia samé ale aj ako príloha.

Tak teda hor sa do lesa na Michalky a dobrú chuť ...

Maroško

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.