Omáčka na špagety z koralovca bukového
Ingrediencie: 1x stredná cibuľa, 200 - 250g Koralovca bukového, môžeme doplniť aj inými hubami (napr. hríby, bedle, prášnice, plávky), 1x tavený syr v črievku, 150 ml sladkej smotany na varenie, 4 PL oleja, 2-3 strúčky cesnaku, čerstvé bylinky - tymian, majorán, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie
Popis prípravy: Nakrájaný Koralovec bukový spolu s ostatnými hubami uvaríme v osolenej vode (aspoň 20 minút). Nakrájanú cibuľku osmažíme na oleji, pridáme huby, podusíme. Pridáme tavený syr, zalejeme sladkou smotanou a varíme do zhustnutia.
Na záver dochutíme soľou , čiernym korením, pretlačeným cesnakom a bylinkami. Podávame ako omáčku na špagety.
Na záver môžeme posypať ešte strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Michal Jurča
(6 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.