Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Modračka na kyslo

Modráky sú výborné huby, ktoré dajú polievke peknú farbu a v kombinácii so smotanou, octom a viacerými inými ingredienciami, ktoré opisujem v recepte aj výbornú chuť.

Ingrediencie: Modráky (Neoboletus luridiformis), môžeme pridať aj Plávky (najlepšie modrasté alebo zelenkasté), Fazuľové struky (zelené, žlté, čierne) – podľa dostupnosti, Zemiaky, Soľ, Čierne korenie, Drvený kmín, Nové korenie, Bobkový list, Petržlenová vňať, Ocot, Smotana na vareni,

Popis prípravy: Do hrnca s vriacou vodou dáme variť huby (modráky, plávky) , varíme huby aspoň 20 minút lebo modráky potrebujú dlhšiu tepelnú úpravu.

Pridáme nakrájané fazuľové struky a nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, čierne korenie, drvený kmín a trochu nového korenia a bobkového listu.

Keď sú huby dobre uvarené, zemiaky a fazuľové struky mäkké tak pridáme smotanu na varenie, petržlenovú vňať a ocot podľa chuti.

Ak chceme polievku zahustiť pridáme bielu zásmažku (olej + múka + trocha smotany).

Michal Jurča

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Radko2006 1.10.2020 17:49

Toto môže byť veľmi dobrý recept... Keď sa mi podaria zrnitohlúbikové tak skúsim. 😉

Reagovať na správu

portret

marcelds 1.11.2020 21:13

Toto môžeš variť zo všetkých druhov húb.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Michal Jurča (Michal1234)