Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Prášnica/Vatovec »

Rozpadavcové eño ñuño

Môžete si tam pridať bársčo z tých fajnových húb čo teraz ešte rastú. No odporúčam huby ktorė nepotrebujú pridlhú tepelnú úpravu aby zmäkli. Napríklad mladé masliačiky alebo sucháčiky.

Ingrediencie: Zo tri cibule. Maslo a môže byť aj masť. Čerstvo nazbieranė rozpadavce plus podľa fantázie inė jedlė huby. Syrokrėm v črievku. Čerstvý biely chlebík so zemiakmi v striedke. Soľ. Rasca. Čierne korenie.

Popis prípravy: Na panvici podusiť cibulku na tuku. Neskôr keď trochu zmäkne a pustí šťavu pridať očistené huby a v závere dochutiť soľou rascou a čiernym korením. Zredukovať tekutinu. Odstaviť. Ešte teplú zmes navrstviť na krajec chleba a dozdobiť taveným syrom v črievku. Ten sa krásne roztečie. Dobrú chuť.

Katemale

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Katarina Malevicova