Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Jelenka / Jelenkovec »

Jelenka poprehýbaná na spôsob držkovej

Po prvom uvarení to bola láska na celý život.

Ingrediencie: 2kg jelenka poprehýbaná (Hydnum repandum) , 2 veľké cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 PL masti, 1 PL červenej papriky, 3 kocky hov. bujónu, majorán, rasca, múka, soľ, čierne korene mleté, vegeta, čili a maggi podľa chut.

Popis prípravy: Na masti popražíme nakrájanú cibuľu s kmínom, do ktorej pridáme na väčšie kúsky nakrájanú Jelenku (lebo tepelnou úpravou sa zíde). Krátko smažíme a podlejeme vodou. Pridáme papriku, bujón, soľ, polovicu cesnaku, čili a čierne korenie.

Krátko povaríme a pridáme zápražku. Zvoľna povaríme asi 10 min.

Na koniec dochutíme zbytkom cesnaku, maggi, vegetu a majoránku. Necháme krátko zovrieť a máme hotovo.

Jaroslav Votoček

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Aneri pokročilý 27.10.2017 01:09

Ďakujem za recept. Vyskúšam. Doteraz som z nej robila paprikáš s haluškami.

Reagovať na správu

portret

fcielkaMaja 8.5.2018 12:01

Ďakujem. Určite vyskúšam.
Z Jelenky sa mi zatiaľ nikdy nepodarilo nič dobré vykúzliť !
Dokonca ani zavarená nebola dobrá

Reagovať na správu

portret

cesnakohrib pokročilý 23.5.2018 22:57

Mohla by to byť chutná klasika, ale vegeta a bujóny všetko zabijú.

Reagovať na správu

portret

MarVa 16.8.2018 20:10

Přesně tak. A navíc ještě maggi. Každému, kdo je ochoten naslouchat, vždycky zdůrazňuji, že přidávat vegetu a podobná "dochucovadla" do houbových (a i jiných) jídel je naprostá zhůvěřilost (bohužel nevím, jak se tohle řekne slovensky).

Reagovať na správu

portret

fogo 29.7.2018 09:28

Vyskúšal som to na kuriatkach (asi to malo byť v ich kategórii), ale pre väčšiu úrodu sa mi minuli klasické kuriatkové recepty. Bola fajná, už ju mám v pamäti (na disku).

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Jaroslav Votoček (mach)