Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Gratin

Tento jednoduchý recept som sa naučila robiť v južnom Francúzsku. Nie je náročný na prípravu a všetko, čo k tomu potrebujete, môžete pripraviť takmer všade na svete. Vrelo odporúčam.

Ingrediencie: 1 tekvica
300 - 400 g kuriatok
1 cibuľa
500 g strúhaného syra na zapekanie
1 smotana, trochu mlieka
soľ, prípadne iné pochutiny, ktoré obľubujete (nemusia byť)

Popis prípravy: Do pekáča vložíme kocky tekvice a kuriatka - dobré je prekladať tekvicu s kuriatkami, pridáme pokrájanú cibuľu, osolíme, zalejeme smotanou premiešanou s trochou mlieka a na vrch nasypeme strúhaný syr. Dáme zapiecť do rúry cca na 20’. Ak pečiete v mikrovlnke, treba prispôsobiť čas zapekania. Dobré je kontrolovať podľa syra. Upečené je, keď je na povrchu roztopený a pekne zapečený. Podávame k mäsu. Gratin môžete jesť aj bez mäsa.

Namiesto tekvice môžete dať zemiaky. Tie však treba variť pred zapekaním. Zemiaky môžeme rovnako predpripraviť aj opečením kociek s cibuľou na oleji a potom zapiecť s kuriatkami, smotanou a syrom.
Namiesto tekvice, ako základ môžete tiež použiť uhorky, karfiol, alebo baklažán.

Gina Begina

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

babka Milka pokročilý 22.1.2016 20:15

Vyzerá to zaujímavo. V lete určite vyskúšam, keď narastú nejaké kuriatka .

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 15.2.2016 23:54

Tak toto isto vyskúšam

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 15.2.2016 23:56

Tak toto vyzerá dobre.;Vyskúšam

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.