Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Koralovec »

Vyprážaný koralovec bukový

Chutí ako vyprážané držky.

Ingrediencie: Mladý korálovec bukový, strúhanka, vajce, múka, soľ.

Popis prípravy: Korálovec rozoberieme na ružičky, ako karfiol. Vo vriacej slanej vode ich chvíľočku povaríme, aby zmäkol. Necháme odkvapkať. Obaľujeme v múke, vajíčku a strúhanke. Vyprážame do zlata. Pri obaľovaní dbáme na to, aby múky bolo radšej pomenej a pre vložením do oleja pritlačíme korálovec o dosku aby bol plochejší.

L.Ď.

Hodnotenie:

(7 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

čutka 17.8.2005 00:00

mňa mňa.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 23.9.2009 10:59

...mňam pre mňa !!!, vynikajuci !

Reagovať na správu

portret

kovsoft 21.9.2010 05:56

jj da sa aj ako držka spravit .. polievka alebo drzkovy gulas alebo aj ako zeleninova polievka z nejakyma drobkami.. cestovinami z hrubej muky.. v poho z vyvarom hovedzim (masox) a podobne kocky vyvarove... i ked napr. ja som to az teraz tuto hubu objavil doteraz u nas nerastla v bukovom lese... hrab... hlavne buk zatial...(pokal podnikatelia nezmenia skladbu lesa)...
... ale inak koralovec je predurceny napr ako na drzkovu ked je nakrajany ... neda sa rozoznat od origos drziek (uz len hliva je prirodzenejsia jak drzky))

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 4.11.2012 18:45

Vďaka za inšpiráciu... dnes som našla v bučine spadnutý kmeň, kde bolo korálovca hádam za metrák.. bol tak krásny a ešte mladý, že som neodolala a dvoma trsmi som si naplnila tašku. Tak už viem, čo s ním

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Erik Brozmann (Ero)