Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Kuriatka na smotane

recept podľa Dagmar Špačkovej

Ingrediencie: kuriatka, maslo, smotana, syr niva, cesnak, hl. múka, soľ, korenie, kurkuma

Popis prípravy: Očistené, pokrájané kuriatka podusíme na masle, pridáme rozpustiť syr niva a zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, pretlačený cesnak a podľa potreby dohustíme hl. múkou, podávame s knedľou.

Pšenka Vojtech (fofoja)

Hodnotenie:

(19 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

sipovec 24.8.2014 19:32

Vyzerá to veľmi dobre a chutiť to musí vynikajúco. Napadlo mi, že by to mohlo byť zaujímavé aj s lievikom trubkovitým /ľahšie stráviteľný/. Samozrejme, že farebne by to vyzeralo úplne inak...

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 28.8.2014 21:32

dnes som robil s obmenou, namiesto nivy a kurkumy, syr s črievka a kôpor, a ešte som zabudol napísať že môžme ochutiť citrónovou šťavou

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 2.9.2014 18:57

Citrónová šťava a kuriatka je naj kombinácia!
Ja robievam z kuriatok klasický paprikáš - na väčšie kusy potrhané kuriatka podusím na masle, zaprášim paprikou, pridám biele korenie a bobkový list, podlejem, podusím a pridám zátrepku z hladkej múky a šľahačkovej smotany. Na záver - citrónová šťava musí byť! ... a najlepší je s haluškami

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 2.9.2014 18:59

jj tiež taký robievam

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vojtech Pšenka (fofoja)