recept podľa Dagmar Špačkovej
Ingrediencie: kuriatka, maslo, smotana, syr niva, cesnak, hl. múka, soľ, korenie, kurkuma
Popis prípravy: Očistené, pokrájané kuriatka podusíme na masle, pridáme rozpustiť syr niva a zalejeme smotanou, osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, pretlačený cesnak a podľa potreby dohustíme hl. múkou, podávame s knedľou.
Pšenka Vojtech (fofoja)
Diskusia k receptu
Vyzerá to veľmi dobre a chutiť to musí vynikajúco. Napadlo mi, že by to mohlo byť zaujímavé aj s lievikom trubkovitým /ľahšie stráviteľný/. Samozrejme, že farebne by to vyzeralo úplne inak...
Reagovať na správu
dnes som robil s obmenou, namiesto nivy a kurkumy, syr s črievka a kôpor, a ešte som zabudol napísať že môžme ochutiť citrónovou šťavou
Reagovať na správu
Citrónová šťava a kuriatka je naj kombinácia!
Ja robievam z kuriatok klasický paprikáš - na väčšie kusy potrhané kuriatka podusím na masle, zaprášim paprikou, pridám biele korenie a bobkový list, podlejem, podusím a pridám zátrepku z hladkej múky a šľahačkovej smotany. Na záver - citrónová šťava musí byť! ... a najlepší je s haluškami
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.