Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Štrúdľa z kuriatkami

recept z Álp

Ingrediencie: kuriatka 1000g, 1 zväzok jarnej cibuľky alebo 1 por, 2 polievkové lyžice bravčovej masti, soľ, korenie, 250ml kyslej smotany, hladká múka, petržlenová vňať, 4 vajíčka, 1 balíček lístkového cesta

Popis prípravy: Na drobno nakrájanú cibuľku speníme na masti. Pridáme kuriatka, posolíme okoreníme a dusíme asi 15 min. Odstavíme a necháme vychladnúť.

V nádobe si zmiešame 250 ml smotany, 2 lyžice hladkej múky a 3 vajcia. Pridáme kuriatka a na drobno nakrájanú petrželku. Zmiešame.

Vyvaľkáme si lístkové cesto, naplníme a stočíme do tvaru štrudle. Položíme na plech, potrieme vajíčkom a pečieme v rúre na 170 stupňov asi 25 - 35 min....

Ingrediencie si samozrejme môžete upraviť podľa seba.

tamtam

Hodnotenie:

(8 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

milustek pokročilý, atlasár 14.6.2013 06:40

zaujímavý tip

Reagovať na správu

portret

brvo 15.6.2013 14:06

Skúste do kuriatok pridať pridať niečo zelené ( bylinky, pažítku alebo petržlenovú vňať) a napr. nadrobno nakrájanú červenú papriku. A pred koncom dusenia pridávam črievkový syr a jedno vajce. Zmes nechám vychladnúť a potom naplním rozváľané listové cesto. Vrch štrúdle potriem vajíčkom a posypem sézamom, rascou alebo nastrúhaným tvrdým syrom.

Reagovať na správu

portret

tamca 19.6.2013 15:03

Tak to je recept hodný vyskúšania. Ďakujem.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 30.6.2013 12:07

..je fantastická !!! (a robím dupľu, terazky radšej 2 kusy !!! )

Reagovať na správu

portret

PeteN atlasár, mykológ 18.3.2014 23:08

tak tohle budem muset doma zkusit

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)


Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)