Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubová omáčka

Je vynikajúca

Ingrediencie: Zmes húb, hlavne jedlé druhy muchotrávok, suchohríby, dubák, plávka, cibuľa, masť, bobkový list, korenie voňavé, čierne korenie, kôpor, mleté bravčové mäso, vajce, vegeta

Popis prípravy: Na masti podusím cibuľu, pridám pokrájané huby, pridám korenia, bobkový list a vegetu. Mierne posolím a dusím huby, tak 15 minút. Zalejem sladkou smotanou, ochutím citrónom aby omačka mala kyselkavú chuť, pomeliem bravčové mäso s cibuľkou, ochutím korením.
Mierne osolím a pridám vajce.

Zmes dobre vypracujem, z mäsa urobím guľky, ktoré dám do omáčky. Varím 15 minút, nakoniec pridám na drobno nasekaný kôpor.

Podávam s cestovinou.

egastner

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Ivan Hlaváč 24.9.2013 15:05

Hubovú omáčku na kyslo robievame už veľa rokov. Asi pred dvomi, už neviem prečo, nám zostali po spracovaní húb len dubákové hlavy. Urobili sme z nich hubovú omáčku a bola zatiaľ najlepšia akú sme jedli. Od vtedy robíme omáčku len z dubákových hláv a stále platí, že je dokonalá. Netreba ani mäso, stačí knedlík. S pozdravom Ivan

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.