Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Soté z morčacieho stehna na hubovom prášku

Diétne, chutné a zakaždým troška iné..

Ingrediencie: Vykostené morčacie stehno - cca 700 gr, dve lyžice oleja, dve väčšie cibule, dve hrste sušených húb (môže byť zmes - hríbovité a bedle), malá lyžička soli, trocha čierneho korenia.

Popis prípravy: Cibuľu očistíme, pokrájame a dáme podusiť na panvicu s trochou oleja. Morčacie stehno umyjeme, osušíme, odblaníme a v smere vlákien nakrájame na hrubšie slížiky. Sušené huby nasucho zmixujeme so soľou a čiernym korením na jemný prášok. Nakrájané mäso opražíme na cibuľovom základe, pridáme hubový prášok a podlejeme vriacou vodou. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a za občasného podlievania udusíme domäkka. Ako príloha sa hodí ryža alebo zemiaková kaša a kyslá uhorka.

milus

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

babrli 26.11.2012 09:34

vyskúšam, ja si robím hubový prášok z usušených húb, ktoré boli červivé(veď červíky pri sušení povypadávajú), pridám usušenú zomletú petržlenovú a zelerovú vňať, ml.č.korenie a soľ - túto zmes mám po ruke v sklenenom pohári a pridávam ju aj do iných jedál, ako vegetu.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.