Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Jelenka / Jelenkovec »

Nakladané jelenky


Ingrediencie: Na nakladanie jelenky používam nakladač Deko, 1.75 l vody, jablčný ocot 0.4 l a 1 dvojdecový pohár cukor krištáľ . Huby majú lepšiu chuť s jablčným octom.

Popis prípravy: Huby povariť 5 minúť v osolenej vode, opláchnuť, naložiť podľa receptu a sterilizovať 15-20 minúť. Takto ich nakladám a nikdy sa mi nepokazili.

dedko1

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

stano2 27.7.2012 16:50

Dobry,este som sa do konzumacie jelenky nepustal,su to chutovo dobre huby?

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 3.9.2012 18:20

Jelenky sú super hlavne v hubových zmeskách.
Inak jablčný ocot nedávam, ja pridávam kryštáľový cukor
podľa vkusu inak sú príšerne kyslé huby v náleve s čistého deka.
Hlavne pǒvabnice tie sú vynikajúce s pridaným cukrom do nálevu.
Ale primerane samozrejme.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.