Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Kuriatkový paprikáš

Hubárova kuchárka nás inšpirovala a podelíme sa s Vami o recept na hubové jedlo, ktoré si určite zamilujete rovnako ako my.

Ingrediencie: aspoň 2 hrste čerstvých kuriatok(ale nebojte sa ich dať aj viac),1 cibuľu, olej, 1/2 litra sladkej smotany, 2 lyžice múky, mletú červenú papriku, soľ.

Popis prípravy: Na oleji speníte nadrobno pokrájanú cibuľku. Potom do nej pridáte kuriatka, ktoré ste predtým dobre umyli a väčšie kúsky pokrájali na kocky. Kuriatka posolíte, podlejete malým množstvom vody a udusíte. Potom do takto pripravených kuriatok prilejete 'zátrepku' zo smotany, múky a červenej papriky (v prípade že smotana nie je poruke vystačíte aj s mliečkom a kúskom masla). Omáčku za stáleho miešania povaríte a vynikajúce jedlo je na svete. Podávať je to najvhodnejšie s haluškami.

Henrieta a Zuzana

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

roland vlastník stránok 19.7.2005 00:00

Tento rok sú kuriatka super

Reagovať na správu

portret

solariz79 25.7.2005 00:00

...velke a krasne!

Reagovať na správu

portret

domka 20.8.2005 00:00

zajtra ideme na huby. som zvedava lebo sonigdi nebola na hubach

Reagovať na správu

portret

makina 27.7.2005 00:00

Aj ja o robievam. Tiež trochu iný postup ale je to niečo obdobné, tiež výborné. Robievam aj dubáky na smotane a tie krájam na hrubšie plátky ako mäsko. Postup je vlastne ako pri sviečkovej na smotane.

Reagovať na správu

portret

bea007 14.9.2005 00:00

Pouzivam povodny recept, vyvarene nemaju taku chut!!!
Recept vylepsujem pridanim pred koncom varenia celym zelenim korenim a podavam s haluskami! Skusala som uz aj ine hriby, no kuriatka su super. Dobre je to aj z mladych kozakov, len tie su troska slizke a pokrm je tmavsi. bea

Reagovať na správu

portret

nofretete 6.12.2006 23:36

Takto podobne to robim aj ja, moja babka to tak varievala. Z hub na smotane su naozaj najlepšie kuriatka. Nie je nad ne. Babka vždy ale pridavala na koniec na okyslenie trochu šťavy z citrona a štipku cukru.

Reagovať na správu

portret

rufuss pokročilý 6.5.2008 10:40

a su vynikajuce aj bez smotany...takto isto pripravit, len bez smotany a s cerstvym chlebom

Reagovať na správu

portret

roxetka 6.5.2008 16:22

paneboze!!! co som komu urobila !!! na co som si otvorila tuto stranku !!! vsak mi sliny tecu a ja uz som minula vsetky susene huby, a tak by som si dala aspon za dve zufanky...slubujem ze uz neotvorim recepty, pokial nenazbieram prve tohtorocne...roxetka...

Reagovať na správu

portret

rufuss pokročilý 7.5.2008 10:16

tiez slintam

Reagovať na správu

portret

SauceBox 10.5.2008 22:19

ja som si na slintanie už zvykol.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.