Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Bleskove kulinarske dubaciky.

Tak ako pozeram tak pozeram, nevsimol som si podobny recept i ked ich je tu vela. Uz ani neviem kde som tento recept videl, ale takto mam ja dubaky najradsej. Budem rad ak napisete svoj komentar, skusenosti a kulinarske nazory.

Ingrediencie: Pevne dubacie nozky (200g), Maslo (50g), Cerstva petrzlenova vnat (15g), Sol, cerstvy chleba, panvica a varecha (nie vacsia ako sa zmesti do ust). (bez hladania a cistenia hub cas pripravy 10min

Popis prípravy: Na vacsie kocky (tak 2cm) nakrajane pevne dubacie nozky. Mozu byt aj velmi mlade hlavicky a hriby bronzove. Starsie klobuciky pri vareni klzkaveju a culinarsky zazitok je pre mna trosku slabsi. Janiky a kozaky som neskusal preto ze maju inu podstatu chuti.

Pripravime si petrzlen, maslo a sol. Vsetko aby bolo poruke. Ide o to ako si rozumiete s panvicou. Zohriat maslo tak aby sa spenilo. Treba dosiahnut co najvyssiu teplotu, ale tak aby sa maslo nespalilo.

Ked je maslo na spravnej teplote nasypeme hriby. Nie viac ako sa zmesti na plochu panvice. Takto sa kazdy kusok zacne hned prazit. Ked trosku zhnednu tak zamiesame. Ide o to aby sa pekne osmazili z kazdej strany. Kym sa smazia z lahka osolime. Hribiky su z vonka osmazene ale zachovaju si vacsinu svojeho objemu na rozdiel od dusenia. Za 3-5 minut hotovo.

Tesne na konci zasypeme najemno nakrajanou petrzlenovou vnatou. Mozeme aj na stole. Dosolujeme aby huby mali harmoniu svoje sladkej chuti a soli. Dubaky hned servirujeme. Varecha v jednej ruke, chleba v druhej.

Dobru chut.

Ferdo Mravec (editor)

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

SauceBox 8.7.2011 23:25

Na to treba odvahu..., ale mnohým stačí aj dobrý žalúdok Inak to môže byť lahodnej chuti.

Reagovať na správu

portret

Crann 25.7.2011 19:23

ihned ako budem mať také dubáky doma - zrealizujem vdaka

Reagovať na správu

portret

skratotriasok 4.8.2011 21:45

Este by som mal dodat, ze si treba davat pozor aby ich fakt nebolo privela v panvici ako sa mi stalo predvcerom a zacali pustat stavu. Dalej, odporucam kuceravy petrzlen. Je ovela jemnejsi ako obycajny.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.