Ingrediencie: bedle, múka, vajcia, strúhanka
Popis prípravy: Bedle je potrebné mierne predvariť v slanej vode, nechať dobre odkvapkať, obaliť z trojobale (múka,vajce,strúhanka) a až následne dať zmraziť - nemajú chybu a v zime, prípadne na jar chutia ako čerstvé. Dobrú chuť !!!
Stano zo Žiliny
Diskusia k receptu
musia sa obalit? nedaju sa dat len tak zmrazit?a musia sa dat predvarit? zacinajuca kuchrka
Reagovať na správu
Ja som ich nepovarila, len posolila, obalila a šup do mrazáku... o tri mesiace /včera/ som zopár vytiahla, nerozmrazovala, len šup nahorúci olej. Páni ale boli hnusné! Úplné suché, bez šťavy a strašne horké.
Reagovať na správu
Nemusia sa povarit, staci ich len umyt, obalit v trojobale, ale musia sa vyprazit a nasledne zmrazit. potom staci ohriat v mikrovlnke a dobru chut.
Reagovať na správu
netreba povariť, stačí nasoliť, obaliť v trojobale, vypražiť a chladné zamraziť pred konzumáciou zohriať v mikrovlnke, alebo na rajnici v malom množstve oleja - vynikajúce
Reagovať na správu
čiže predtým ich netreba povariť, ale hlavne "predpražiť"? či teda úplne vypražiť a potom už len zohriať?
Reagovať na správu
uz roky davam mrazit hotove vyprazene bedle, v neskorej zime, su super spestrenim jedalnicka...
Reagovať na správu
...základné pravidlo , huby nesolíme keď ich ideme mraziť , / na poľadovicu používame soľ , aby ľad povolil / , takže tak... soliť až na tanieri
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.