Je to vynikajúce, naučil ma to otec a nedám na to dopustiť. Niečo úplne iné, ako napríklad masliaky s vajíčkom... je to jemné a plné vône, chuti a rozplýva sa na jazyku.
Ingrediencie: mladé čerstvé plodnice prašivky (prášnice) - musia byť vo vnútri tuhé a biele, maslo, nakrájaná cibuľka, vajíčka, soľ
Popis prípravy: Mladé plodnice prašivky očistíme od vonkajšieho obalu, najlepšie pod studenou tečúcou vodou. Nakrájame na plátky. Nakrájame cibuľku, podľa chuti či už lahôdkovú, tú na kolieska,alebo klasickú na jemno. Cibuľku krátko orestujeme na masle, pridáme nakrájanú prašivku, posolíme a do mäkka udusíme (trvá to veľmi krátko). Pridáme vajíčka a až zhustnú, odložíme.
Dobrú chuť
Sluníčko
Diskusia k receptu
rada by som vedela,či pri tom čistení stačí len umyť,alebo aj stiahnuť šupku,ďakujem
Reagovať na správu
Konzumujem bežne prašivku najmä v zmesi. Tá vonkajšia šupka je niekedy dosť tuhá. Ak je prašiviek viac už to cítiť. Inak chuťovo je vynikajúca.
Tiež ma zaujíma ako sa dá jednoducho šupa stiahnuť. Bradavičky samozrejme sa dajú pri umývaní zotrieť.
Recept je super, vyskúšam. Ešte sem-tam nejaká prašivka sa nájde.
Reagovať na správu
je treba odstrániť šupku, ospravedlňujem sa za nedôslednosť šupka ide dole veľmi ľahko pod prúdom studenej vody, alebo stačí namočiť do studenej vody
Reagovať na správu
určite vyskúšam, už sa teším
len mňa zaujíma, prečo mám toto vynikajúce jedlo odložiť? čaká sa na manžela :-D ?
Reagovať na správu
Včera som 1 x nazbierala prašnice a doma z nich urobila praženicu ako mozoček, chutila výborne, je jemná. Vrchný obal sa dobre čistil.
Reagovať na správu
oprav si aj názov huby ,prášnica..
Reagovať na správu
dnes som to vyskušal po prvýkrát,ozaj famozne
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.