Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Prášnica/Vatovec »

Prašivka ako mozoček s vajíčkom

Je to vynikajúce, naučil ma to otec a nedám na to dopustiť. Niečo úplne iné, ako napríklad masliaky s vajíčkom... je to jemné a plné vône, chuti a rozplýva sa na jazyku.

Ingrediencie: mladé čerstvé plodnice prašivky (prášnice) - musia byť vo vnútri tuhé a biele, maslo, nakrájaná cibuľka, vajíčka, soľ

Popis prípravy: Mladé plodnice prašivky očistíme od vonkajšieho obalu, najlepšie pod studenou tečúcou vodou. Nakrájame na plátky. Nakrájame cibuľku, podľa chuti či už lahôdkovú, tú na kolieska,alebo klasickú na jemno. Cibuľku krátko orestujeme na masle, pridáme nakrájanú prašivku, posolíme a do mäkka udusíme (trvá to veľmi krátko). Pridáme vajíčka a až zhustnú, odložíme.

Dobrú chuť

Sluníčko

Hodnotenie:

(7 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

kvetinárka 19.10.2010 07:36

rada by som vedela,či pri tom čistení stačí len umyť,alebo aj stiahnuť šupku,ďakujem

Reagovať na správu

portret

SauceBox 19.10.2010 20:27

Konzumujem bežne prašivku najmä v zmesi. Tá vonkajšia šupka je niekedy dosť tuhá. Ak je prašiviek viac už to cítiť. Inak chuťovo je vynikajúca.
Tiež ma zaujíma ako sa dá jednoducho šupa stiahnuť. Bradavičky samozrejme sa dajú pri umývaní zotrieť.
Recept je super, vyskúšam. Ešte sem-tam nejaká prašivka sa nájde.

Reagovať na správu

portret

Sluníčko 4.11.2010 17:40

je treba odstrániť šupku, ospravedlňujem sa za nedôslednosť šupka ide dole veľmi ľahko pod prúdom studenej vody, alebo stačí namočiť do studenej vody

Reagovať na správu

portret

petralajtka 26.11.2010 13:18

určite vyskúšam, už sa teším
len mňa zaujíma, prečo mám toto vynikajúce jedlo odložiť? čaká sa na manžela :-D ?

Reagovať na správu

portret

turistka pokročilý 15.10.2012 08:13

Včera som 1 x nazbierala prašnice a doma z nich urobila praženicu ako mozoček, chutila výborne, je jemná. Vrchný obal sa dobre čistil.

Reagovať na správu

portret

vrutcan 1.11.2014 16:52

oprav si aj názov huby ,prášnica..

Reagovať na správu

portret

Lunka 29.10.2016 17:41

dnes som to vyskušal po prvýkrát,ozaj famozne

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.