Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Kuriatko »

Rizoto s kuriatkami a sušenými hríbmi

Šťavnaté rizoto na taliansky spôsob, s tou "rozvarenou" ryžou. Oplatí sa investovať do parmezánu, ktorého nie je treba veľa, prípadne ho nahradiť slovenským Vršatcom. Sladká smotana je voliteľná, je lepšie ak v rizotku je, ale je možné ju vynechať. Dobrú chuť!

Ingrediencie: 0,5 kg špeciálnej rizotovej ryže, 2 lyžice olivového oleja, 2 hrste čerstvých kuriatok, 1-2 hrste zmesi šušených hríbov (dubáky, kozáky atď), 5 dc zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať, drvený parmezán, 1 dc sladkej smotany

Popis prípravy: V prvom hrnci si pripravíme vývar zo sušených hríbov, asi tak 1 liter. V druhom hrnci opražíme na olivovom oleji rizotovú ryžu, ktorú zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme očistené a nakrájané kuriatka a postupne dolievame vývar zo sušených hríbov (aj so sušenými hríbikmi). Ochutíme soľou a čiernym korením, ale najmä so soľou opatrne, keďže na záver pridáme ešte aromatický parmezán.

Ryžu dusíme asi 20 - 25 minút, pred dovarením vmiešame do rizota smotanu, cca 2 lyžice drveného parmezánu a čerstvý petržlen. Ochutnáme a ak je potrebné, dosolíme, dokoreníme.

Podávame jemne poprášené parmezánom.

Ľudmila Balogová

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

doctoor 3.10.2010 21:52

Ja to robim velmi podobne, ale ryzu oprazim spolu s kuriatkami. Vyborny tip vsak je pripravit si vyvar so susenych hub!vdaka!urcite vyskusam!

Reagovať na správu

portret

samoT 4.10.2010 14:34

Pan Doctoor:....."so" susenych hub a "zo" susenymi hubami. To len tak, aby rec nestala, recept urcite vyskusam.

Reagovať na správu

portret

dusanina 16.6.2013 18:10

LOL, presne opačne :D

Reagovať na správu

portret

Ludu 6.10.2010 17:23

aj ja s oprazenymi kuriatkami. ale uz asi tazko v tejto sezone.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Ludu Ludu (Ludu)