Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lievik trúbkovitý »

Syrovo-hubové praclíky

...a prečo nie praclíky s hubami?

Ingrediencie: 500 g hladkej múky, 250 g tvrdého syra vhodného na strúhanie (u mňa Eidam), 180 g Hera, 200 ml šľahačková smotana, 100 g rozmixovaných húb (u mňa Lievik trúbkovitý), Solčanka, mletá sladka paprika, hubové korenie (rozmixované sušené huby), soľ, prášok do pečiva

Popis prípravy: Huby pomelieme, resp. na jemnúčko nasekáme. Do misy vysypeme pol kila hladkej múky, pridáme 1 ČL soli, pridáme na jemno nastrúhaný syr, nasekané huby, Heru a prášok do pečiva. Prilejeme šľahačku, vypracujeme hladké cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 4-5 mm a vykrajujeme formičkou praclíky, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

V mlynčeku na kávu alebo ako u mňa na bylinky zomelieme sušené huby úplne na jemno - vznikne nám výborné hubové korenie. Ja som ho použila v rámci trojboja - Solčanka, sladká mletá paprika a hubové korenie - ako posýpku na praclíky - cca 1 ČL Solčanky, 1 ČL sladkej mletej papriky a hubové korenie zmiešame a posypeme ešte pred pečením vajíčkom potreté praclíky. Dáme piecť pri teplote 180°na cca 15-20 minút... kým budú krásne červené a kuchyňou sa začne šíriť krásna vôňa.

...a potom už len otvoriť lahvinku vychladeného vínka a vyložiť si nohy na stôl

Eviana

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Eva Adamcseková (Eviana)