Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubový guláš

V nedeľu 25.8. popoludní sa nám darilo - nazbierali sme dubáky, kozáky,masliaky (veľa),suchohríby a dokonca aj pôvabnice dvojfarebné. Časť masliakov išla do praženice a ostatné spolu s pôvabnicami do gulášu.

Ingrediencie: Huby (vhodné sú muchotrávky červenkasté, suchohríby, masliaky, pôvabnice, plávky), cibuľa, cesnak, soľ,sladká mletá paprika, majorán,čili paprička, rajčiny, paprika, zemiaky.

Popis prípravy: Na masti speníme cibuľu (ako pri normálnom guláši), keď je dozlatista usmažená pridáme dva strúčiky cesnaku na plátky, ešte chvíľku popražíme a pridáme mletú papriku. Premiešame a ešte spolu popražíme - pozor na zhorknutie papriky pri dlhšom pražení. Pridáme pokrájané huby, posolíme a pridáme trošku teplej vody (aby sa neprilepili na dno, kým pustia šťavu).

Stále miešame - keď sú huby čiastočne podusené pridáme podľa potreby teplú vodu, pokrájané zemiaky, majorán a čili papričku. Keď sú zemiaky polomäkké pridáme dve pokrájané rajčiny a jednu papriku, ktoré necháme rozvariť. Guláš nezahusťujeme ani múkou ani strúhaným zemiakom.

Miro

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

fogo 25.5.2005 00:00

Zaujímavé, vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

Henrieta 26.5.2005 00:00

Aj ja vyskusam, uz aby aj u nas zacali rast hriby.

Reagovať na správu

portret

JulianaG 2.6.2005 00:00

Ked mi deti nazbieraju ,tak aj ja ten gulasik vyskusam.Podla popisu moze byt chutny a lahodny!

Reagovať na správu

portret

Tchert atlasár 10.6.2005 00:00

Cibuľu a teplú vodu už mám....Ale kým zoženiem huby, teplá voda mi vychladne. :-o)

Reagovať na správu

portret

JUSEY 7.10.2007 12:16

TAKU DELIKATESU SOM EšTE NEJEDOL

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 11.6.2010 17:23

Momentálne varím gulášik podľa tohto receptu, už len tá vôňa, čo sa šíri kuchyňou.. juj, zaručuje, že pôjde o delikatesu.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 12.6.2010 09:10

varila som takto včera z muchotrávok červenkastých a dubákov (starších), neskutočne dobrééé jedlooo .. ďakujem za recept!

Reagovať na správu

portret

maribe 4.8.2011 11:30

je výborný! ja som pridala aj zopár kuriatok a lievikov - mňam

Reagovať na správu

portret

magnos 18.10.2012 19:03

Ešte je horúci na sporáku, ale podľa predbežného ochutnávania bude skvelý.
Rajčiny som nemal tak som tam praskol trocha kečupu (hot).
Uvarený z václaviek.
Skvelý recept.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 30.7.2014 14:47

..je SUPROVÝ !!!

Reagovať na správu

portret

magnos 23.10.2015 18:46

Nemá chybu ...
Guláše všeobecne nie len hubové obľubujem. Mohol by som ich jesť každý deň.
Sám toho veľa neuvarím maximálne kávu a teda tieto hubové guláše u nás varím ja. Vyskúšal som už asi štyri recepty, ale tento je zatial najlepší.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.