Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Acquacotta con funghi-hubová polievka z Toskánska

Acquacotta Meditaranea-varená,vriaca voda je stredozemná polievka,existuje množstvo receptov aj bez húb.Tento sa samozrejme dá urobiť i s inými druhmi,aj s inou zeleninou. Dôležitý je kvalitný oliv.olej,dá sa aj so sušenými hríbikmi.

Ingrediencie: 500g čerstvých dubákov,1 väčšia cibuľa,cesnak/ja dávam aj 3 str./,1 PL posek.petrželová vňať,50g mrkvy,20gr zelerové stonky,200g paradajok,4-5 PL oliv.olej,3/4 L vývaru/dávam slepačí/60g ciabatta/biely tal.chlieb/3 vajcia,soľ,korenie,20g Parmesan čerstvo nastrúhaný.

Popis prípravy: Huby pokrájam na hrubšie kúsky,cibuľu a cesnak nadrobno/ja dávam cesnak rozotrený až ku koncu/,zelerové stonky na tenké plátky,mrkvu na malé kocky.Paradajky obarim a stiahnem kožu,dužinu na malé kocky,jadierka a šťavu odložím.V polievkovom hrnci zohrejem ol.olej, cibuľu a ev.cesnak opražím do sklovita,pridám zeleninu,krátko orestujem,pridám huby a podusím.Paradajkové kocky krátko podusím,prilejem parad.šťavu a podlejem vývarom.Nechám raz krátko povrieť a potom 15min.len jemne bublať.

Ciabattu pokrájam na 3 hrubšie plátky,v toasteri/grile.../opečiem do zlatista/ja na panvici na oliv.oleji,rád ním mrhám/.

Polievku dochutím/dám ten cesnak/,nechám ešte raz krátko povrieť.Mezitým dám na dno 3.tanierov ciabattu,na každý plátok udriem vajíčko a zalejem polievkou,posypem postrúhaným syrom.Vajíčko by malo mať stuhnuté bielko a takuté žĺtko.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Eviana 27.8.2010 09:38

Tak túto polievku určite vyskúšam, už z čítania vyzerá prudko jedlo ... šla by som do toho aj hneď keby mi už na sporáku neblublala jarná zeleninová

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 27.8.2010 10:36

Recept má svoje kvality... dubáky mám už len sušené, snáď zajtra sa podarí "uloviť" nejaké čerstvé, určite toto vyskúšam uvariť.
Vďaka Máčik.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.