Keďže vyprážané jedlá nemôžem, rozhodla som pre experiment a bedle upraviť inak. Ak to skúsite, dajte mi vedieť, aká bola na jedlo reakcia konzumentov. Prajem dobrú chuť!
Ingrediencie: Zopár väčších bedlí, tavený syr (v črievku), šunka, plátky tvrdého syra, 3-4 vajíčka, soľ, čierne korenie, malé množstvo údenej slaniny.
Popis prípravy: Do pekáča položíme fóliu na pečenie, alebo mastný papier. Na fóliu (papier) kladieme vedľa seba dolu klobúkom bedle, ktoré osolíme a jemne okoreníme. Aby klobúčiky bedlí prekryli dno pekáča, niekedy ich treba prelomiť. Na lupene klobúčikov vytlačíme z črievka tavený syr a poukladáme na ne plátky šunky, a na ňu naukladáme plátky tvrdého syra.
V pekáči naložené vrstvy doplníme sporo plátkami slaniny ( môžeme aj vynechať, zakryjeme fóliou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Pred dopečením odkryjeme fóliu a na vrstvu plátkového syra rovnomerne nalejeme rozšľahané, osoľené, prípadne aj okorenené vajíčka a opäť zakryjeme fóliou. Po dopečení plát za pomoci fólie stočíme do rolády a necháme v nej vychladnúť.
Keď zrežete nerovné okraje rolády, nakrájate ju na úhľadné kúsky vhodné do studených mís. Sú pekné a chutné aj teplé ( nakrájané uložené na tanieri a zohriate v mikrovlnnej rúre) so zemiakovou kašou a ozdobené zeleninou.
Pochúťka nielen pre jazyk, ale aj pre oči. Ak použijeme slaninu, tak s mierou, pretože premasti pečúcu sa masu a roláda sa dobre nezlepí.
Strmuľka
Diskusia k receptu
Este som to neskusila ale uz pri citani receptu sa mi zbiehali slinky. Urcite vyskusam a dam vediet
Reagovať na správu
Už aby bedle rástli a vyskúšam .
Reagovať na správu
ten recept sa mi páči, určite v sezóne vyskúšam
Reagovať na správu
znie to skvele, dobrá poznámka ku slaninke, lebo ja by som jej určite mužovi dopriala viac
Reagovať na správu
Vazerá to zaujímavo. Chcem sa opýtať, či chuť syra, šunky poprípade slaniny neprekryje skvelú chuť bedlí?
Reagovať na správu
Bedlí u nás rastie veľa-určite vyskúšam.
Reagovať na správu
Vyzkoušel jsem včera a super !!! Jenom doporučení - opatrně se solí. Šunka, sýry a případně i slaninka to zvládnou spolehlivě a tak podruhé už solit klobouky bedlí nebudu, jenom to rozšlehané vajíčko, ale opatrně.
Reagovať na správu
Robila som to v utorok tak je to špica, po roláde len prasklo. Dcéra potom urobila ešte jednu roládu no aj po tej sa len zaprášilo. Eňo ňuňo receptík, odporúčam aj ostatným.
Reagovať na správu
Po dnešku múžu napsat svúj názor i já.S mojí přísahanou sme skoušeli danou roládu a plněné bedle.Roláda = jednoznačný vítěz.Při trošce zručnosti příprava cca 40mín,ale stojí to zato.
Reagovať na správu
Netreba ani 40 minút a fajnota je hotová. ž som ju robila asi 3x a nevedia sa mi jej dojesť.Je to naozaj výborné!!!!!
Reagovať na správu
Nevěděla jsem co z bedlami, kromě smažení, ale toto je perfektní nápad, byla jsem nakoupit a jdu na to, už jenom ty reakce mě utvrdily v tom, že to musí být výborné
Reagovať na správu
Výborný nápad, zrovna som ju dorobila, vonia krásne, chuť mňam, mňam....
Ďakujem za tento receptík, je to vynikajúce....
Reagovať na správu
vyskušam určite to bude fajnove
Reagovať na správu
vyskusali sme, vynikajuce...
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.