Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Pečená roláda z bedlí

Keďže vyprážané jedlá nemôžem, rozhodla som pre experiment a bedle upraviť inak. Ak to skúsite, dajte mi vedieť, aká bola na jedlo reakcia konzumentov. Prajem dobrú chuť!

Ingrediencie: Zopár väčších bedlí, tavený syr (v črievku), šunka, plátky tvrdého syra, 3-4 vajíčka, soľ, čierne korenie, malé množstvo údenej slaniny.

Popis prípravy: Do pekáča položíme fóliu na pečenie, alebo mastný papier. Na fóliu (papier) kladieme vedľa seba dolu klobúkom bedle, ktoré osolíme a jemne okoreníme. Aby klobúčiky bedlí prekryli dno pekáča, niekedy ich treba prelomiť. Na lupene klobúčikov vytlačíme z črievka tavený syr a poukladáme na ne plátky šunky, a na ňu naukladáme plátky tvrdého syra.

V pekáči naložené vrstvy doplníme sporo plátkami slaniny ( môžeme aj vynechať, zakryjeme fóliou a dáme piecť do vyhriatej rúry.

Pred dopečením odkryjeme fóliu a na vrstvu plátkového syra rovnomerne nalejeme rozšľahané, osoľené, prípadne aj okorenené vajíčka a opäť zakryjeme fóliou. Po dopečení plát za pomoci fólie stočíme do rolády a necháme v nej vychladnúť.

Keď zrežete nerovné okraje rolády, nakrájate ju na úhľadné kúsky vhodné do studených mís. Sú pekné a chutné aj teplé ( nakrájané uložené na tanieri a zohriate v mikrovlnnej rúre) so zemiakovou kašou a ozdobené zeleninou.

Pochúťka nielen pre jazyk, ale aj pre oči. Ak použijeme slaninu, tak s mierou, pretože premasti pečúcu sa masu a roláda sa dobre nezlepí.

Strmuľka

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Henrieta 11.1.2010 22:30

Este som to neskusila ale uz pri citani receptu sa mi zbiehali slinky. Urcite vyskusam a dam vediet

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 12.1.2010 08:34

...i ja do toho idem !!!

Reagovať na správu

portret

Jane13 14.1.2010 20:17

Už aby bedle rástli a vyskúšam .

Reagovať na správu

portret

jarmila mykológ, atlasár 14.1.2010 21:04

ten recept sa mi páči, určite v sezóne vyskúšam

Reagovať na správu

portret

ivetatom pokročilý 15.1.2010 11:06

znie to skvele, dobrá poznámka ku slaninke, lebo ja by som jej určite mužovi dopriala viac

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 15.1.2010 17:02

Vazerá to zaujímavo. Chcem sa opýtať, či chuť syra, šunky poprípade slaniny neprekryje skvelú chuť bedlí?

Reagovať na správu

portret

standoban pokročilý 18.1.2010 21:57

Bedlí u nás rastie veľa-určite vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

Ante 14.9.2010 08:48

Vyzkoušel jsem včera a super !!! Jenom doporučení - opatrně se solí. Šunka, sýry a případně i slaninka to zvládnou spolehlivě a tak podruhé už solit klobouky bedlí nebudu, jenom to rozšlehané vajíčko, ale opatrně.

Reagovať na správu

portret

vierka1 17.9.2010 10:04

Robila som to v utorok tak je to špica, po roláde len prasklo. Dcéra potom urobila ešte jednu roládu no aj po tej sa len zaprášilo. Eňo ňuňo receptík, odporúčam aj ostatným.

Reagovať na správu

portret

mach 19.9.2010 19:01

Po dnešku múžu napsat svúj názor i já.S mojí přísahanou sme skoušeli danou roládu a plněné bedle.Roláda = jednoznačný vítěz.Při trošce zručnosti příprava cca 40mín,ale stojí to zato.

Reagovať na správu

portret

kalinka 19.9.2010 22:40

Netreba ani 40 minút a fajnota je hotová. ž som ju robila asi 3x a nevedia sa mi jej dojesť.Je to naozaj výborné!!!!!

Reagovať na správu

portret

konvalinek 3.10.2011 16:39

Nevěděla jsem co z bedlami, kromě smažení, ale toto je perfektní nápad, byla jsem nakoupit a jdu na to, už jenom ty reakce mě utvrdily v tom, že to musí být výborné

Reagovať na správu

portret

fanka39 2.10.2012 11:15

Výborný nápad, zrovna som ju dorobila, vonia krásne, chuť mňam, mňam....
Ďakujem za tento receptík, je to vynikajúce....

Reagovať na správu

portret

eviku4 20.10.2012 23:23

vyskušam určite to bude fajnove

Reagovať na správu

portret

uchovec 25.9.2015 12:20

vyskusali sme, vynikajuce...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Jaroslav Votoček (mach)


Jaroslav Votoček (mach)