Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubový tatársky biftek

V jeden zimný večer k nám prišli priatelia na neohlásenú návštevu. Chladnička bola prázdna, starší chleba a sterilizované huby, bola jediná možnosť ako spraviť nejaké rýchle občerstvenie. Počul som dávnejšie že ktosi robil z húb čosi ako tatársky biftek. Nevedel som ako a tak som začal experimentovať. Výsledok bol nad očakávanie. Aj zajtra ideme na huby a celá rodina sa už na tatársky biftek veľmi teší. Ale najviac si na ňom pochutíme v zime s vareným vínom.

Ingrediencie: čerstvé alebo vo vlastnej šťave sterilizovanné huby - zmes, cibuľa, cesnak, mleté čierne korenie, mletá alebo drvená rasca, mletá sladká paprika (podľa chuti tiež štipľavá), horčica, kečup soľ.

Popis prípravy: Nakrájané čerstvé alebo sterilizované huby podusíme s pretlačeným cesnakom, rascou a korením na malom množstve oleja, až kým sa vydusí šťava. Necháme vychladnúť a na doske posekáme nožom na drobné kúsky.

Dáme do misky,pridáme nadrobno posekanú cibuľu, soľ, papriku, horčicu, kečup a vymiešame. Biftek podávame natretý na hriankach potretých strúčikom cesnaku.

Množstvá neuvádzam, každý si časom nájde najlepší pomer. Mne sa však osvedčilo pridať viac kečupu ako sa mi zdalo vhodné.

miro

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

ahaihi 23.9.2009 09:11

vyzerá to super, dnes vybehnem aspoň na sliziaky a bude večera

Reagovať na správu

portret

ganco 27.9.2009 19:03

mnam, dnes som nazbieral rydziky a zajtra urcite vyskusam

Reagovať na správu

portret

maroš atlasár 28.9.2009 12:08

Z rýdzikov je najlepší...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.