Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubový extrakt I.

Má výrazne vylepšiť chuť polievok,pečeného mäsa,najmä divočiny atď.

Ingrediencie: Huby, najmä hríbovité, pečiarka lesná, ovčia, autor doporučuje najmä "Habichtschwamm" - Jelenkovec škridlicovitý. Môžu sa použiť aj staršie plodnice, ale bez hmyzu a pokazených častí, inač produkt začne kvasiť.

Popis prípravy: Očistené pokrájané huby podusíme vo vlastnej šťave mierne posolené.Prvú vodu zlejeme, odložíme. V mierne posolenej vode povaríme,smie len mierne bublať,asi 30 min. Potom zmiešame obe vody, huby dobre vymačkáme, najlepšie v plátennom sáčku.

Celý "saft" pomaly varíme /ako huspeninu/, kým nedosiahne hustotu sirupu. Rozdelíme do malých širokohrdlých fliaš s patent.uzáverom a sterilizujeme 30 min. pri 80 oC.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Máčik 4.2.2009 18:27

Habichtschwamm je Sarcodon imbricatus,Jelenkovec škridlicovitý,veľmi príjemne aromatická huba,ale tuhej konzistencie.Jeden z ľudových názvov je vraj jastrab=
Habicht.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 5.2.2009 08:32

Máčik, vdaka, hned ako sa pohnu tak vyskusam,...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.