Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Gratinované zemiaky s hríbami

Jednoduchý recept, dúfam som ho pri mojej skleróze už raz neposlal.

Ingrediencie: 120 ml sladkej smotany,150 ml mlieka,ca.10 g sušených hríbov,700 g zemiakov,1-2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, muškátový orech, postrúhaný Gruyére na posypanie alebo
iný pikantný syr

Popis prípravy: Sladkú smotanu s mliekom zohrejeme, sušené hríby opláchneme v studenej vode a dáme do horúceho smotanomlieka, 10 minút necháme odstáť, nevaríme. Vyberieme, pokrájame, cesnak tiež nadrobno.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame /hoblík/ na 2 mm tenké plátky, zemiaky do mlieka, pridáme hríby a cesnak, mierne varíme 10 min., premiešame, aby zemiaky neprihoreli.

Po vrstvách dáme do vymasteného pekáča, posypeme postrúh. syrom a dáme do trúby zapiecť na ca.15 min pri 200 oC/180 ventilátor/, potom vypneme a necháme asi 10 min. v kľude.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

medulienka pokročilý 3.12.2008 07:53

dobrý tip na obed v tretí decembrový deň, vyskúšam

Reagovať na správu

portret

Máčik 5.12.2008 09:25

Zuzka,som rád,že Ti chutilo.Plamienky,čo som naposledy našiel,som urobil na smotane,viď lakonický recept,a môžem len doporučiť.K pečenej jahňacine-no pohádka.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 5.12.2008 09:47

Nedalo by sa dať návrh, aby sa recepty zobrazovali aj podľa autora?
Z receptov od "Máčika" by sa dalo zostaviť novú kuchársku knihu. Samé delikatesse samozrejme.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.