Keď ideme zavárať huby, treba ich predvariť. Roky som vývar z nich vylievala - aká škoda!
Ingrediencie: Vývar z húb, pór alebo veľká cibuľa, trocha mletej rasce, olej, voda, petržlenová vňať.
Na strúhané cesto: vajce, hrubá múka alebo krupica.
Popis prípravy: Na oleji opražíme pór alebo cibuľu, zalejeme vývarom z húb, podľa potreby pridáme vodu a soľ (ak potrebujeme polievky viac, hubový bujón), necháme prevrieť a nastrúhame do nej cesto. Povaríme. Nakoniec pridáme mletú rascu a nasekanú petržlenovú vňať.
Zlata
Diskusia k receptu
+1. U nás sa aj na bežný konzum huby najprv uvaria. Hubový vývar použijem ako píšeš, niekedy je taký chutný, že sa dá piť ako čaj. Pri zaváraní húb koncentrovaný nálev (ocot, soľ, cukor, korenia,....) riedim hubovým vývarom namiesto vody.
Reagovať na správu
My to robíme podobne. Ak mám viac húb, ktoré nakladám do octu, vždy ich obváram v jednej "vode". Koncentrát použijeme ihneď alebo ho zasterilizujeme na neskôr.
Reagovať na správu
A propos čaj,ma napadlo,že z Trúdnikovca pestrého/Trametes versicolor/,ktorý sa používa v "prírodnej medicíne",sa robí udajne veľmi chutný čaj.Ak má byť čo len polovica účinkov pravdou,dá sa len doporučiť.Obsahuje viaceré účinné látky,najmä
polysacharid PSK/Krestin/.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.