Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Broskyňovo-dubákové sauce

Pôvodne som chcel zverejniť recept zo sušených,ale teraz začnú rásť,tak čerstvé! Mám recept na tirolskú hríbovú zmrzlinu(!), je záujem?

Ingrediencie: 3 PL oliv. olej Extra verg., 1 vetvička rozmarínu /lístky/, 1 PL masla, 3 šalotky, 3 /biele/broskyne, 5OO g dubákov, 1-2 strúč. cesnaku, soľ

Popis prípravy: Šalotky nakrájame na tenké plátky,mierne opražíme na oliv. oleji. Hríby tiež na tenké plátky, pridáme a podusíme, posolíme a pridáme cesnak na tenké plát. pokrájaný, rozmarínové lístky, podusíme. Nakoniec pridáme maslo,premiešame.

Super napr.k varenému mäsu-toto pokrájame na plátky,navrstvíme sauce, ev.ešte pokropiť oliv.olejom a aceto Balsamico, podľa chuti.

Máčik

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

milustek pokročilý, atlasár 2.10.2008 18:24

Velmi dobre a lakavo znejuci recept.. a kedy sa tam pridavaju broskyne? (predpokladam, ze maju byt olupane a pokrajane)
Inak, rozmarin ako koreninu mam velmi rada, ale na hriboch som ho este neokusila..

Reagovať na správu

portret

Máčik 3.10.2008 17:55

Som to ale sklerotik,zabudol som pridať na tenké plátky nakrájané broskyne,ošú-
pané môžu byť,po podusení hríbikov.V Taliansku je rozmarín obľúbená korenina,
dobre pasuje k hubám,dáva sa i k hríbom nakladaných v oleji.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.