Jemná májová omáčka
Zdá sa mi, že na tanieri sa májovky najviac ľúbia s maslom a zelenou vňaťou.
Ingrediencie: cca 300 gr čírovníc májových, 100 gr masla, 200 ml kyslej smotany, mlieko, 2-3 lyžice hladkej múky, biele korenie, kúsok bobkového listu, soľ, citrónová šťava, pažítka.
Popis prípravy: Očistené a umyté májovky pokrájame na tenké lístočky. V panvici rozpustíme maslo, pridáme huby, krátko opečieme, osolíme, podlejeme vodou, pridáme pár zrniek bieleho korenia, štipku bobkového listu a za občasného podlievania dusíme aspoň pol hodinu.
Pripravíme zátrepku z hladkej múky, smotany a mlieka. Vlejeme do udusených húb a povaríme. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju mliekom. Na záver odstavíme z ohňa a dochutíme citrónovou šťavou a posekanou pažítkou (kto má rád, môže použiť iný druh vňate).
Miluštek
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.