Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hubová paštéta


Ingrediencie: 2 kg húb (dubáky, kozáky a pod.), 1,5 kg papriky (najlepšie kápia), 1/2 kg cibule, 1 kg masti, 5 vajec, vegeta, korenie, soľ, feferónky

Popis prípravy: Huby pokrájame na hrubo a obaríme v slanej vode. Masť roztopíme a podusíme na nej pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú papriku a podusíme do mäkka. Pridáme huby a udusíme do mäkka. Ak je zmes veľmi vodnatá nechámu ju trocha odpariť, aby mala krémovú konzistenciu. Potom necháme zmes schladnúť a po vychladení ju rozmixujeme.

Po rozmixovaní zmes osolíme, dochutíme korením, vegetou a feferónkami(môžu sa nahradiť mletou štipľavou paprikou)pridáme čerstvé vajcia, dobre rozmiešame a naplníme zmes do menších pohárov. Sterilizujeme pri 80 st. 1,5 hod.

Ing. Pavel Ando

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.