Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Smrčky/Smrčkovce »

Hubové rizoto ala Slovakia

Jedlo čo robíme a jeme najradšej.

Ingrediencie: Čerstvé huby (teraz smrčkovce), slovenská ryža, olej, cibuľa, mix zeleniny (čo kto má rád alebo čo má po ruke), koreniny na dochutenie

Popis prípravy: Na oleji s troškou soli si osmažíme do svetlohneda slovenskú ryžu a zalejeme ju horúcou vodou tak aby vody nad ryžou bolo toľko ako ryže. Povaríme asi 3 minúty a odstavíme zdroj tepla (plyn, elektrinu, ...) necháme pod pokrievkou nabobtnať za občasného premiešania.

Súčasne si osmažíme na troške oleja cibuľku do sklovita a pridáme nakrájané huby, po chvíli pridáme na drobno nakrájanú zeleninu. Spolu to podusíme do mäkka a primiešame do slovenskej ryže. Dochutíme korením.

Dobrú chuť.

Anton Snak, Bj

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

lolinka 15.4.2010 09:15

normalna klasika,ale vyborna

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 18.4.2010 08:00

Toto je fakt mňamka, odporúčam.
Všetko som postupne pripravila v jednej vyššej panvici, miesto slovenskej ryže mi viacej chutí tarhoňa.

Reagovať na správu

portret

Delta 8.4.2015 20:20

Zuzka ked pozeram obrazky tvojich kucharskych vytvorov smrckovcov aj inych druhov tak som za ne nesmierne vdacny ...

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 8.4.2015 21:36

Ďakujem pekne. Teší ma, že Ta zaujali. Varím rada. ☺

Reagovať na správu

portret

valky pokročilý 6.4.2011 23:26

Tak toto sa skúšať bude u nás,však nemusí byť stále iba mäsko

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Zuzana Kiso (medulienka)