Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Podpňovky »

Podpňovky v sladkokyslej kapuste

Vhodná aj zmes jesenných húb, hlavne ak ich veľa nie je, vtedy práve kapusta nahrádza nedostatok húb

Ingrediencie: Huby a biela kapusta, množstvo podľa vlastného úváženia, Deko, Zelko, alebo iný nakladač, cca 300g cukru na 1 sačok a ocot podľa receptu na sáčku

Popis prípravy: Kapustu na jemno nastrúhame do veľkej nádoby, zmes očistených húb krátko povaríme v osolenej vode a scedené pridáme do nádoby s kapustou, dobre zamiešame,medzitým uvaríme podľa návodu na nakladač s pridaným cukrom a octom.

Zmes kapusty a húb zalejeme vrelým nálevom a veľmi dobre premiešame, necháme postáť. Rukami plníme do 7 dl pohárov, dolievame nálevom asi 1,5 cm od okraja.

Sterilizujem cca 20 minút pri 80°C.

dodka

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

zapach 20.12.2009 21:15

Ja pridavam ešte mrkvu a čerstvu papriku.....SUPER!!!

Reagovať na správu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 23.12.2009 07:34

Je to výborný chutný šalát.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.